Nimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate din care sa nu lipseasca harbuzul (pepenele rosu ) si patlagelele parguite !!
Fasole scazuta cu afumatura-Ingrediente
350 g fasole uscata
un morcov
o ceapa
un pastarnac
1 lg pasta de tomate
sare
piper
o legatura de patrunjel si marar
500 gr costita afumata
Fasole scazuta cu afumatura-Mod de preparare
Se alege fasolea si se spala bine in mai multe ape. Se pune la fiert in apa rece.
Se da in cateva clocote si se scurge apa. Se completeaza cu apa fierbinte si se continua fierberea.
Se adauga ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea de mere si fierbem la foc mic.
Cand fasolea a fiert cam la jumatate se adauga costita afumata prajita putin in ulei.
Se fierbe in continuare pana ce fasolea este fierta si carnea se desprinde usor de pe os.
Se adauga pasta de tomate, se condimenteaza cu sare si piper si se mai da in 2-3 clocote.
Se opreste focul si se presara cu patrunjel si marar verde tocat.
Se serveste neaparat cu muraturi !!
Comentarii recente
Alexandrina Xandrinne
08/01/2013 at 09:56Yummy, cat de bine arata!