Ingrediente :
5-6 pulpe pui partea superioara
400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc)
2 ardei grasi (rosii, galbeni , verzi , de care dispuneti)
5-6 bucati ceapa
slanina afumata
sare. piper macinat, delikat (optional)
ulei
tepuse de lemn pentru carne
Preparare :
Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele . Se dezoseaza (vezi la mici secrete cum dezosam pulpa de pui 🙂 ) si se pun deoparte . Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite ,la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor ) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat , si 1 lingurita cu varf piper macinat). Curatam ardeii si ceapa . Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase , eu am taiat-o in 4 ). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne ,slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam ) , acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore .
Dupa ce am lasat carnita,slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn . Incepem cu carnita de pui ( pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta) , punem o buc de slanina , ardei , ceapa , carne de porc , iar slanina ….. . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia .
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos .
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
Mary
01/05/2009 at 15:03I love this meat on skewers and barbarqued!
Jacktels Kochbuch
01/05/2009 at 18:35Hallo Lia ,
nu-i beine de loc ce faci Tu aicia.
Tu presinti asa Bunätäti si noi nici nu putem trecem pe la tine sä vedem ce s-a ars.Acuma mi-a cäzut Gura in Burtä….. Super delicios aratä. Kompliment
LG Jacktel
laura laurentiu
01/05/2009 at 20:19Super! Arata imbietor rau, pe mine nu ma invitati odata la o frigaruie? 😛
Vicky
02/05/2009 at 08:16Sunt absolut delicioase, si eu le fac destul de des, sa va fie de bine.
stefanneculai
02/05/2009 at 16:04Arata.. delicios. Face si mama, dar in lipsa unui gratar afara utilizeaza rotisorul de la cuptorul aragazului. 😀
Leila
05/05/2009 at 11:11Thought to thought with joy, Mary
🙂
Leila
05/05/2009 at 11:13De ars, nu a ars nimic Jack :))de trecut puteti trece oricand cu cea mai mare placerea va prepar rapid cateva frigarui 🙂
Leila
05/05/2009 at 11:14Laura , tu ajungi cel mai repede la sursa 🙂 Suntem la o aruncatura de „bat ” 😉
Te astept 🙂
Leila
05/05/2009 at 11:15Iarna si eu le prepar la cuptor , sau la aparatul de prajit special frigaruile 😉
Jacktels Kochbuch
05/05/2009 at 11:15Hallo Lia,
e o Vorbä de a mea , un fel Motiv.
Ca sä nu zic direct ioi ce-mi place si sint asa de neobräzat si mä invit , zic: ce sa ars, hai sä te ajut sä stingi focul….
Salutäri Jacktel
Leila
05/05/2009 at 11:18OK ,Jack te astept cu stingatorul !( cateva sticle cu bere rece 😉 )
Pupice