Va recomand cu drag sa incercati aceasta Friptura de vita cu sos de soia. Carnea este foarte frageda si sosul este demential de bun. Alaturi va recomand sa serviti un vin rosu sec ce se potriveste ca o manusa dupa o astfel de friptura, mai exact un Caloian Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor.
Este un vin puternic şi sigur pe sine, bogat, cu pas ferm şi apăsat, Cabernet-ul se deschide mai greu, păstrându-şi cadenţa, dar doar pentru a se dezvălui în deplină maiestate. Un Laocoon căruia maturitatea nu i-a înmuiat trupul, ci i-a dat tuşe mai groase şi mai ferme. Nuanţe de ciocolată neagră, fructe uscate şi arome ce amintesc de brazda abia tăiată în pământul gras şi ierbos, legate într-o textură solidă, satinată.
Sa vedem de ce avem nevoie sa preparam aceasta friptura.
Friptura de vita cu sos de soia – Ingrediente
Pentru marinada
4 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura sos de soia
1 lingura de sos de soia dark
1 lingura vin alb sec
2 lingurite amidon de porumb
1/2 lingurita piper negru macinat
1 lingurita zahar brun sau alb
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura ulei
Pentru Sos avem nevoie de urmatoarele
2 linguri sos de stridii
2 linguri sos de soia
2 linguri sos de soia dark
1 lingura vin alb sec
1 lingurita piper macinat
1 lingura amidon de porumb
250 ml supa de pui( sau vita sau de legume)
Alte ingrediente necesare pentru Friptura de vita cu sos de soia
400 g carne vita feliata subtire
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 ceapa mare taiata solzisori
2 linguri ulei
Friptura de vita cu sos de soia – Preparare
intr-un vas se amesteca ingredientele pentru marinada.
Se toarna marinada peste carnea de vita feliata subtire, se amesteca si se lasa la marinat timp de 15 minute.
In acest timp pregatim sosul. In alt vas amestecam ingredientele pentru sos.
Intre timp pregatim legumele. Ardeii se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori.
Intr-o tigaie mai mare punem la incis 2 linguri de ulei si prajim carnea marinata pe ambele parti. Se scot bucatile de carne din tigaie.
In uleiul ramas calim ceapa si ardeii timp de aproximativ 30 de secunde, nu prea tare ca sa ramana totusi putin crocanti.
Peste legume adaugam sosul preparat ca in cele descrise mai sus si lasam sa fiarba 1-2 minute pana incepe sa se ingroase.
Acum adaugam carnea prajita peste legumele cu sos si lasam sa dea 2-3 clocote amestecand sa se incorporeze in sos.
Se serveste alaturi de orez fiert.
Speram sa va fie pe plac acest fel si sa incercati atat reteta cat si si vinul recomandat de noi.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!