8-10 felii pulpa porc ( dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui , sau ceafa porc)
1 ceapa
4 cuburi de supa (pui, vita ,..)
3 catei usturoi
100 ml ulei
250 ml apa daca friptura va fi de porc ( daca e din pui adaugam doar 150 ml apa)
Preparare :
Feliile de pulpa trebuie sa aibe o grosime de circa 1 deget . Asezam intr-o cratita (sau o tava de marime potrivita) carnea .In mijloc asezam ceapa curatata si spalata. Cuburile de supa le punem la margine imprejurul carnii( sau daca folosim tava , le punem in cele patru colturi ale acesteia).Cei 3 catei de usturoi ii tocam marunt (pisam) si il presaram deasupra feliilor de carne. Turnam cei 100 ml ulei si 250 ml apa deasupra carnii si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora si 30 minute la foc domol. In acest timp apa scade si rezulta o friptura deosebit de delicioasa ce va fi servita cu pireu de cartofi acompaniata de o salata de varza , sfecla ,…., aceasta decizie o las la latitudinea fiecaruia.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Ginette
15/10/2008 at 11:16Imi lasa gura apa…mmmmmm, simplu si buuunnnn. O fac si eu in weekend.
Anonymous
01/05/2011 at 20:46superrrrrr ret6ete