4 linguri ulei
1 lingurasos chili
1 lingurita boia ( eu am pus 1 lingura pasta de ardei Gulyas)
½ lingurita sare
½ lingurita piper macinat
2 buc ceapa de marime medie
3-4 catei de usturoi
1 lingurita moca rozmarin
1 lingurita cimbru
Alte Ingrediente :
300- 400 gr pulpa porc ( dar merge si carnea de pui sau curcan)
100 gr slanina afumata
1-2 bucati ceapa ( de preferinta ar fi ceapa mai marunta cam 8-10 bucati)
1 dovlecel mai mic
1 ardei gras rosu mai mare
2 rosii ( sau 8- 10 buc rosii chery )
4 linguri ulei
100 ml apa
Bete de lemn pentru frigarui
Folie aluminiu
Preparare :
In primul rand preparam baitul in care vom lasa carnea la rece pentru cel putin 12 ore (indicat ar fi 24 ore sa fie lasat in acest bait ). Ceapa o taiem rondele subtiri . Intr-un vaspunem 4 linguri ulei pe care il vom amesteca cu 1 lingurita boia , 1 lingura sos chili, ½ lingurita sare , ½ lingurita piper macinat , 1 lingurita cimbru si 1 lingurita rozmarin . In acest amestec vom adauga ceapa taiata rondele subtiri si usturoiul pisatsi la urma adaugam si carnea taiata cuburi de 3x3cm . Acoperim vasul cu un capac sau cu folie alimentara si il dam la rece dupa cum am mai spus pentru cel putin 12 ore .
A doua zi scoatem carnea de la rece si incepem sa facem pregatirile finale . Curatam dovlecelul si il taiem felii mai grosute , rosiile le taiem rondele ( daca aveti rosii chery le puneti intregi), ardeiul gras il portionam si pe el cat si slanina afumata in patrate de cel putin 1 cm grosime.Acum incepem sa tragem pe frigarui ingredientele enumerate mai sus in ce ordine doriti dar , totusi de un lucru sa tineti cont si anumelanga fiecare bucati de carne trebuie sa fie neaparat o bucati de slanina afumata. Eu am tras intai carnea , slanina , ardei , ceapa , dovlecel , slanina , rosie si iar carne , dar voi puteti combina in ce ordine doriti cu mica exceptie amintita mai sus.Frigaruile astfel pregatite se aseaza intr-o tava in care am pus folie de aluminiu , stropim frigaruile cu 4 linguri ulei si adaugam 100 ml apa dupa care acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute la foc mare , dupa care descoperim tavasi mai lasam la cuptor tava pana frigaruile devin rumene.
Am servit frigaruile cu chiftele de orez.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Liliana
09/12/2008 at 08:38AS „talhari” friptura asta de nu s-ar vedea! Felicitari, o grozavie a iesit!
ASTERIX
09/12/2008 at 09:04grazie per essere passata da noi a visitarci.saluti,asterix e staff
Observatorii florilor
09/12/2008 at 18:41Maaaaammmaaaa ce bun e :D, arata super. Cred ca o sa incerc reteta asta dupa Craciun, inca suntem in post. Dar…abia astept.
Leila
12/12/2008 at 14:40Liliana,Observatorii florilor multumesc
incercati-o cu siguranta o veti repeta:)
pupice
Lucian
12/12/2008 at 15:12imi pare rau, dar nu mai pot vizita blogul tau, prea sunt apetisante toate mancarurile 🙂
Leila
13/12/2008 at 11:24Am discutat si cu prietena mea Lory si am hotarat sa nu mai gatim :)) Deci …..Luci ,poti sa ne vizitezi in continuare 🙂
kris
16/12/2008 at 22:39Ce foame mi se face cand vin pe aici! :-)) Felicitari pentru retete, le gasesc grozave!
Leila
16/12/2008 at 23:10Multumim Kris pentru aprecieri 🙂
Iti doresc sarbatori fericite !!!!
Razvan-
29/01/2010 at 13:33buna ziua , detin mai multe websiteuri din aceasta nisa si nu numai. As fi interesat de un parteneriat , un schimb de link cu dumneavoastra. Astept un raspuns pozitiv pe email sitestiri [@] gmail.com
Jocuri
07/04/2011 at 14:16Interesant site ,felicitari !
gabriela
20/10/2011 at 20:49Adevarul este ca……frigaruile sunt speciale,au in ele acel ceva de la combinatia aia de legume.Eu cand le fac imi place sa alternez carnita de porc cu ceva oaie si ceva vitel,se combina gusturile si mirosurile de al meu moare mancand.Bravo e super tine o tot asa