Ingrediente :
1.5 kg – 2 kg cartofi
8-10 felii carne porc (poate sa fie pulpa , cotlet , ceafa)
1 ardei gras mai maricel (sau 2 ardei)
2-3 rosii
500 ml smantana
400 ml lapte
sare
untura sau unt sa ungem tava
Preparare :
Carnea o batem sa o subtiem (nu trebuie sa fie exagerat de subtiri cam cat latul lamei de cutit) si o condimentam cu sare din abundenta. Cartofii se vor curata si felia rondele mai subtiri . Ardeii , rosiile le taiem rondele asemeni.Cele 500 ml smantana il vom subtia cu 400 ml lapte si vom pune sare dupa gust in acest amestec.
O tava mai adanca o ungem din abundenta cu untura sau daca nu aveti puteti folosi si untul . Asezam in tava unsa jumatate in cartofii feliati peste ei asezam feliile de carne condimentate cu sare . Peste carnea frumos aranjata asezam feliile de ardei si rosii. Acum ca am impodobit asa frumos tava turnam peste jumatate din smantana subtiata cu lapte. Acoperim totul cu cealalta parte de cartofi , si turnam peste ei si restul ramas de smantana subtiata.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute , dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos cartofii de deasupra.
Se serveste fierbinte, stropit daca doriti cu un sos de maioneza si smantana si ketchup .
Comentarii recente
Marian Petruța
27/02/2009 at 00:02reunde stati dragelor ca vin in vizita..!:)
Leila
27/02/2009 at 01:00=)) mai aproape decat ai crede 🙂
Una e din Oradea cealalta din Barlad , la care alegi sa vii :))