Ingrediente :
1 kg ceafa porc
5-6 catei usturoi
200 ml ulei
3 linguri sare
1 lingura delikat
2 lingurite piper macinat
¼lingurita rozmarin (optional)
Preparare :
Punem intr-un vas circa 200 ml ulei , adaugam sarea , piperul ,delikatul , usturoiul pasat (sau dat prin razatoarea fina )si ¼ lingurita rozmarin . Amestecam toate aceste ingrediente . Ceafa o portionam in felii cam de grosimea degetului mic .Fiecare felie o crestam putin la suprafata pe ambele parti , apoi o punem in marinata de mai sus . Dupa ce ampus toate feliile de carne , le amestecam cu marinata sa se intrepatrunda , le acoperim cu o farfurie care sa le tina in marinata si dam vasul la rece pentru cel putin 12 ore.
A doua zi scoatem carnea din marinata si o asezam direct pe gratarul incins unde il tinem cateva minute pana se prajeste frumos pe ambele parti. Putem servi cu cartofi copti in jar stropit din abundenta cu mujdei de usturoi .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Jacktels Kochbuch
08/05/2009 at 23:28Hallo Lia,
iar ai dat Atac la Nervii nostri de Gust.Si ai pus ca prima Pozä si Partea de Schokolade la nesänätoasele astea de Grätare.
Am vrut numai sä scriu cä este foarte egositisch din partea ta sä postezi asa Bunätäti.
Ma-m dus….
Salutäri
PACO
09/05/2009 at 01:32daca vrei intra si la mine pe blog
cristina
09/05/2009 at 01:38doamne ce bine arata!ce pofta mi-e de un gratar cu cartofi :d
super retata,sa sti ca nu am lasat niciodata carnea la marinat pentru a-2-a zi 😀 super reteta trebuie incercata!multumesc
Mary
09/05/2009 at 09:56These chops are perfect for bbq!
Leila
12/05/2009 at 12:13=)) deocamdata ma opresc :)) dar promit ca in scurt timp revin :))
Leila
12/05/2009 at 12:14Paco, esti leu ca si mine se pare , imi place blogul tau 🙂
Leila
12/05/2009 at 12:15Cristina , merita incercata 🙂
Pupice , si sa ai o zi faina !