Gulyas de porc cu galuste de cartofi
Acest Gulyas de porc cu galuste de cartofi se poate pregati atat din carne de porc cat si din carne de vita sau vanat. Este la alegerea fiecaruia ce prefera.
Eu am pregatit si cu carne de vanat si cu carne de porc si pot spune ca au fost la fel de bune.Pentru ca un fel de mancare sa iasa buna,trebuie sa pui multa Pasiune si mult suflet la preparare.
Mancarea pe care o gatesti cu drag este mereu mai buna si mai gustoasa. Dupa tocanita de porc cu vin si galuste knedla, acum va invit sa incercati si aceasta varianta de Gulyas cu galuste de cartofi.
Se poate manca ca atare, dar dupa parerea mea umila, de minune ar merge o salata de varza sau o salata de rosii cu castraveti si ceapa, dar nici muraturile asortate in saramura nu sunt de lepadat. Gasiti si alte retete interesante in sectiunea Retete Mancaruri, sau Retete cu carne de Porc si vita.
Ingrediente Gulyas de porc cu galuste de cartofi
700 g carne de porc (pulpa)
2 bucati ceapa rosie
3-4 catei de usturoi
4 linguri untura de porc( se poate folosi si ulei, dar gustul nu va mai fi la fel)
1 lingurita chimen macinat
1 lingurita maghiran
1 lingurita piper macinat
1 lingura boia de ardei
sare dupa gust
300-400 g ciuperci champignon cat mai marunte
1/4 lingurita fulgi de ardei iute
patrunjel verde
Ingrediente Galuste de Cartofi
400 g cartofi
200 g faina
40 g unt
1 ou
sare dupa gust
Preparare Gulyas de porc cu galuste de cartofi
Carnea se taie cuburi de 3-4 cm. Se topeste untura si ceapa taiata marunta se caleste pe ea impreuna cu usturoiul zdrobit cu latul cutitului si taiat apoi marunt. Tot acum adaugam maghiranul, chimenul macinat, piperul si carnea taiata. Se amesteca si se gateste la foc mic acoperit cu capac adaugand putina apa cat sa fie acoperita putin carnea. Cand scade mai adaugam putina apa, acoperim cu capacul si lasam sa fiarba din nou la foc mic.
In timp ce carnea se gateste pregatim galustele de cartofi.
Cartofii se fierb in coaja dupa care se curata si cu furculita se zdrobesc. Se lasa sa raceasca dupa care se amesteca cu faina, untul topit si oul intreg si condimentam cu sare. Din aluatul rezultat rupem bucatele din care vom forma galuste de marimea unei nuci pe care le punem deoparte pana le vine randul.
Daca carnea este aproape fiarta se pune circa 1 litru de apa, adaugam ciupercile champignon bine spalate si scurse. Acoperim si cand da din nou in clocot adaugam galustele de cartofi formate deja. Acum nu avem decat sa punem inapoi capacul si sa lasam sa fiarba mai departe pana galustele sunt fierte.
La final inainte de a se opri focul mai adaugam putin chimen macinat, o idee si optional cui ii place mancarea mai picanta(da… eu sunt unul din aceia caruia ii plac picanteriile…) poate adauga 1/4 de lingurita de fulgi de ardei iuti. La final dupa ce se pune in farfurii se presara cu patrunjel verde taiat marunt.
Din cateva ingrediente banale puteti pregati o mancare extraordinar de buna care poate concura cu cele mai sofisticate preparate. Ideea este sa gatiti cu Pasiune, cu multa pasiune asa cum o facem noi si inca alti cativa colegi de bransa pe Selgros cauta Pasiunea!