De cand am descoperit aceasta reteta de hamburgeri fara condimente si adausuri in exces, nu am mai cumparat hamburgeri cruzi, gata formati. Prefer sa imi iau carne de vita de calitate, pe care o gasesc in magazine de specialitate, unde calitatea si siguranta produselor este pusa pe primul loc.
Daca e ceva ce se pregateste mai usor, atunci acesti hamburgeri- reteta clasica, sunt de departe cei mai usor de pregatit dar si cei mai gustosi hamburgeri pe care i-am mancat eu. Nu va trebuie decat carne proaspata de vita, grasime de vita, sare si piper.
Mixul perfect pentru a obtine un burger delicios este de 75%carne de vita (pulpa, antricot) si 25% grasime de vita. Folosind aceasta proportie, burgerul v-a iesi gustos, suculent nu uscat si gumos.
Un alt secret consta in manevrarea carnii pentru burgeri, ea trebuie sa fie tinuta la rece cat mai mult timp, contactul cu mainile dupa tocare si modelare sa fie cat mai mic, astfel incat grasimea sa nu se topeasca.
Multe retete contin tot felul de condimente si adaosuri, astfel incat, la final, gustul burgerului este ca de chiftea.
Daca urmariti filmuletul, o sa vedeti ca sarea si piperul eu le-am adaugat abia cand a trebuit sa il pun pe gratar.
E foarte importanta aceasta metoda fiindca daca as fi pus sare in compozitie, ea ar fi scos sucul din carne si astfel ar fi devenit uscat si nu fraged.
Recomand sa il incercati, o sa imi dati dreptate si cu siguranta va fi apreciat de catre cei ce il vor savura!!
In site avem retete de hamburgeri pregatite de-a lungul timpului, daca vi se par interesante, atunci le puteti vedea dand clic pe imagine !!
Hamburgeri- reteta clasica-Ingrediente
- Pastile de hamburgeri (5 buc)
- 755g carne de vita din care
25% reprezinta grasime de vita
- sare si piper
- 755g carne de vita din care
- Topping
- chifle pentru hamburgeri
- salata verde
- rosii felii
- ceapa rosie rondele, prajita usor pe grill
- felii de castraveti murati
- sos de maioneza
- ketchup picant
- cartofi prajiti pentru servit alaturi
Hamburgeri- Reteta Video
Cum pregatim cei mai bun hamburgeri din carne de vita !!
Pentru a obtine cei mai buni hamburgeri, avem nevoie de carne de vita si grasime de vita. Proportia trebuie sa fie de 75% carne macra si 25% grasime de vita. Carnea si grasimea de vita se toaca cu masina de tocat carne folosind o sita cat mai deasa.
Dupa ce carnea a fost tocata, se amesteca rapid cu mana pana ce grasimea se incorporeaza uniform.
Cu ajutorul unei prese se formeaza hamburgerii ce in prealabil au fost portionati in mod egal.
Se aseaza pe bucati de hartie de copt, se acopera cu folie si se lasa la frigider cat mai mult posibil. Eu i-am lasat 45 min fiindca, carnea inainte de tocare a fost tinuta in frigider. Pot fi formati si de seara si prajiti a doua zi.
Se incinge gratarul(cred ca pe un gratar cu lemne ar fi iesit si mai frumosi), se condimenteaza fiecare hamburger pe o parte cu sare si piper si se pun pe gratar cu partea condimentata in jos.
Ca sa ramana suculent in interios i-am prajit timp de 2 min pe fiecare parte. Daca ii doriti mai bine patrunsi atunci mariti timpul cu cate 1 min.
Chiflele taiate in doua se rumenesc si ele usor pe gratarul incins dupa ce au fost facuti burgerii, apoi se trece imediat la montarea hamburgerului.
Nu stiu daca e o regula in a aseza celelalte ingrediente, eu am ales sa le pun asa cum se vede in video, voi puteti proceda cum doriti. Tot ce stiu e ca oricum le-ai aseza, finalul este unul de vis!! Cam cu greu te poti opri doar la unul :)) !!
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Petru C
22/10/2022 at 14:43Da, am reusit, au mancat copii. Bravo pentru articol !
Loredana
04/11/2022 at 18:59Ma bucur ca ati incercat reteta si ca v-a placut!! Multumim!!
Petru C
07/11/2022 at 10:12Am repetat reteta de doua -trei ori pe saptamana cu diverse, in functie de ce aveam. Multumim !
Loredana
13/11/2022 at 15:55Cu mare drag!!