Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Kaizer de porc fara afumare

Kaizer de porc fara afumare


Am mancat la cineva din acest Kaizer de porc fara afumare si chiar a fost foarte bun. Daca nu ai unde sa afumi kaizerul aceasta metoda de pregatire este perfect.
Capata culoarea unui kaizer afumat si are un gust deosebit de la ingredientele folosite. De sarbatori este numai bun de pus pe masa si nici nu necesita foarte mult timp de preparare.

Mai jos aveti reteta in format VIDEO, dar si in format text in cele ce urmeaza.

Sa vedem de ce avem nevoie pentru a pregati acest preparat delicios.

Kaizer de porc fara afumare – Ingrediente

2,5 kg piept de porc dezosat cu soric ( poate fi si fara soric dar este mult mai bun)
2 l moare de varza ( zeama de varza murata)
2-3 l apa
1 lingura sare
1 lingura piper boabe
3 foi dafin
100 ml sos soia
3 linguri zahar
2 morcovi
1 ceapa
2 capatani usturoi
1 radacina patrunjel

ingrediente

Preparare

Pieptul de porc dezosat se pune intr-o tigaie bine incinsa ( fara ulei) cu soricul in jos pentru a-l praji( astfel isi ia gustul de soric parjolit, vedeti sa nu il ardeti doar sa il prajiti).


Dupa ce am prajit soricul il punem deoparte si trecem la urmatoarea etapa.

Intr-un vas mai larg punem 3-4 linguri zahar si il caramelizam ( facem un caramel mai inchis la culoare) peste care turnam 100 ml sos de soia.

Punem pieptul de porc pregatit ca in cele scrise mai sus
cu soricul in compozitia de caramel cu soia si turnam peste moarea de varza si apa cat sa fie bine acoperit.

Alte retete delicioase pentru sarbatori

Adaugam morcovii curatati, patrunjelul, ceapa curatata de primul rand de foite si spalata, usturoiul, foile de dafin, sarea, boabele de piper si lasam sa fiarba timp de 40 de minute la foc mic.

Cand se patrunde cu furculita usor scoatem pieptul de porc din vas si il lasam la scurs. Stergem cu prosoape de hartie, il legam cu o sfoara la un capat si il atarnam la loc rece la zvantat ( pe balcon l-am pus) pentru 1-2 zile.

Kaizer de porc fara afumare

Dupa ce s-a zvantat il luam si il punem in frigider. Daca nu consumati toata cantitatea ce ati pregatit puteti sa il pastrati pe mai tarziu la congelator. Deci puteti pregati pentru sarbatori din timp acest Kaizer de porc fara afumare.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram