Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Medalioane de muschiulet cu sos de merisoare

Medalioane de muschiulet cu sos de merisoare


Astazi am ales sa va prezint o reteta foarte usor de pregatit, gustoasa si la indemana oricui.
Este potrivita pentru pranz, cina sau chiar un eveniment in familie cand trebuie sa ii surprindeti cu ceva bun. Este o reteta recomandata pentru cei ce nu vor sa petreca mult timp in bucatarie dar doresc sa pregateasca o masa deosebita.
Langa aceasta reteta merge un vin bun, asa ca recomandarea mea este Cupola Sanctis- Sfintii Mihail si Gavril de la Crama Oprisor mai ales ca peste cateva zile sarbatorim Sfintii Mihail si Gavril.
O sarbatoare foarte importanta in religia ortodoxa. Asa ca daca aveti un sarbatorit in familie, atunci il puteti surprinde cu un cadou deosebit, o sticla de vin cu numele lui poate fi alegerea potrivita !!

CUPOLA SANCTIS-SFINȚII MIHAIL ŞI GAVRIL

vin crama oprisor

„În ierarhia cerească, primii deasupra îngerilor sunt arhanghelii, şapte la număr, dintre care Mihail şi Gavril s-au dovedit cei mai mari binefăcători ai omenirii. 
Arhanghelul Mihail, al cărui nume înseamnă „Cine este ca Dumnezeu”, este voievodul oştilor cereşti şi purtătorul sabiei de foc; datoria lui este de a păzi Legea lui Dumnezeu. Când Lucifer s-a răzvrătit şi a început căderea îngerilor, strigătul lui Mihail, „Să luăm aminte!”, a fost cel care a oprit-o. Tot el va fi cel care, la sfârşitul timpului, va suna trâmbiţa şi va strânge neamurile la Judecată. 
Arhanghelul Gavril, al cărui nume se poate traduce prin „Omul lui Dumnezeu”, a fost cel care a dus la Cer rugăciunea Fecioarei Maria, cel care a rostit prima oară numele Isus, care i-a dat nume lui Ioan Botezătorul şi care a dezvăluit magilor taina întrupării.
Este protectorul mamelor şi pruncilor. Arhangelul Gavril duce rugăciunile fierbinţi spre Cer şi aduce înapoi împlinirea lor.
Sunt sărbătoriţi în ziua închinată Sfinţilor Îngeri şi Arhangheli, în 8 noiembrie.
Sfinții Mihail și Gavril este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn.
Structura lui indică faptul că vinul are un bun potențial de evoluție și de învechire.”

Medalioane de muschiulet cu sos de merisoare


Va las inca doua retete ce le-ati putea incerca!!


Medalioane de muschiulet cu sos de merisoare – Ingrediente

  • un muschiulet de porc
  • 2-3lg ulei de masline
  • 15 g unt
  • sare si piper
    • Sos de merisoare
  • 200 g merisoare proaspete
  • 1 ceapa salota
  • 60 g miere de albine
  • 150 ml vin rosu (am folosit Sf. Mihail si Gavril)
  • 15 g unt
  • o crenguta de rozmarin proaspat
  • sare si piper
    • fasole verde sote
    • piure de cartofi cu lapte si unt

Cum pregatim medalioanele din muschiulet de porc

Muschiuletul de porc se taie in felii groase de 2 cm, se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in ulei de masline si unt . Se rumenesc cam 3 min pe fiecare parte apoi se scot pe un platou si se pastreaza la cald.

muschiulet prJIT


In aceiasi tigaie se pune ceapa, merisoarele si crenguta de rozmarin, dupa 1 min se adauga mierea si vinul si se fierbe 3-4 min pana ce sosul scade fara ca merisoarele sa se zdrobeasca. La final se condimenteaza cu sare si piper si se adauga un cubulet de unt pentru ca sosul sa capete consistenta.

sos de merisoare

Se monteaza pe farfurie cate 3-4 felii de muschiulet, piure de cartofi cu unt si lapte, fasole verde sotata in unt si condimentata cu sare, piper si usturoi si sosul de merisoare.
De langa acest preparat nu trebuie sa lipseasa un vin bun!!

Sa aveti pofta!!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram