Am avut in plus carne tocata de porc mai grasa si piept de rata salbatica. Nu am stat mult pe ganduri si am decis sa fac o pasta de mici (mititei)ca doar e mult mai bun ce isi face omul cu mana lui decat ce cumpara….. Rezultatul a fost pe masura. Au iesit niste mititei super buni, zemosi …. Va recomand sa incercati si voi. Cu siguranta o sa renuntati sa mai cumparati pasta gata pregatita.
Ingrediente:
400 g carne porc tocata,
300 g piept de rata(poate sa fie si carne vita, vitel, eu am folosit ce am avut la indemana),
4 catei usturoi,
1 lingurita boia iute,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1/2 lingurita cimbru macinat,
sare, piper dupa gust,
250 ml apa minerala(sifon),
Preparare:
Carnea de porc , impreuna cu pieptul de rata l-am dat prin masina de carne de 2 ori(am folosit ciurul mai maricel). Usturoiul l-am curata si pisat, apoi l-am frecat cu 1/2 lingurita sare. Am adaugat la usturoiul pisat circa 50 ml apa ca sa il dizolv putin apoi l-am turnat la carnea tocata. Am adaugat lingurita cu boia iute, cimbrul, lingurita cu bicarbonat de sodiu, sarea si piperul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin din apa minerala. Acoperim vasul si il lasam pana a doua zi la rece.
Cu mainile umezite in apa formam din compozitia rezultata mititeii ce urmeaza a fi prajiti la gratar sau in tigaie. Se servesc dupa preferinta fiecaruia cu mustar, ketchup sau cu mujdei de usturoi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Mare Maria
04/02/2012 at 22:27Ce mititei deliciosi….yammy…piept de rata…!Trebuie sa ma servesc neaparat cu unul!Pupici:X
Lale
04/02/2012 at 23:29Tulai Doamne cum arata,imi ploua in gura!Unde ai prajit,, bunaciunile” astea pe gratar sau in tigaie?
Super!!!!!!!111
Leila
05/02/2012 at 23:29Pe gratarul din fonta la flacara aragazului :)))) Tare mi-ar fi placut sa fie facuti la gratar …pe jar …. dar mai incolo vine si vremea buna 🙂
Anca
06/02/2012 at 02:59ce bine arata o sa incerc si reteta voastra 🙂 pup
Leila
07/02/2012 at 15:40Anca , sa ai spor !
Anonymous
01/05/2012 at 11:36asa ii fac si eu dar fara ptept de rata doar cu carne de porc si sunt superbi. ai dreptate. mai buni ies cei facuti de mana ta-
Lory
01/05/2012 at 16:31Cred ca poate sa iasa foarte buna si fara piept de rata 🙂 coleguta mea a vrut sa-si puna amprenta asupra ei 😀