Aceasta Musaca de cartofi este putin mai altfel decat reteta clasica. Am folosit la prepararea ei putin vin alb sec ce ii confera un gust deosebit de placut la final. Va invit sa cititi si reteta de Musaca de cartofi pregatita de colega mea in varianta ei.
Ingrediente Musaca de cartofi cu vin:
1.5 kg cartofi
500 g carne tocata
2 bucati ceapa
3-4 rosii de marime medie
2 oua
untura( sau unt, ulei)
200 ml vin alb
300 ml (supa de carne, supa de pui sau supa de legume)dar puteti folosi si apa
sare, piper, cimbru
Preparare Musaca de cartofi cu vin:
Cartofii curatati se taie rondele potrivit de groase . Morcovul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu carnea tocata. Ceapa se taie marunt si se caleste pe 1-2 linguri untura (sau ulei), adaugam carnea tocata amestecata cu morcovul razuit si lasam sa se prajeasca 1-2 minute dupa care se inabusa cu apa calda si lasam sa fiarba mocnit 30 minute(apa punem putin, cate putin si fierbem acoperit).Tragem deoparte si lasam compozitia la racit.
Dupa ce compozitia de carne a racit adaugam cele 2 oua crude, condimentam cu sare, piper si putin cimbru macinat.
Ungem o forma cu untura, o tapetam cu pesmet punem un rand de cartofi peste care vom pune un rand din compozitia cu carne continuand astfel straturile pana la epuizarea ingredientelor. Ultimul rand va fi de cartofi.
Turnam deasupra vinul si supa, peste randul de cartofi punem un rand de rosii feliate. Dam la cuptorul preincalzit forma acoperita cu musacaua de cartofi si lasam in cuptor pana cartofii se patrund usor cu furculita.
Inainte de a scoate aceasta musaca din cuptor presaram cu cascaval razuit si lasam inca cateva minute ca acesta sa se topeasca frumos deasupra rosiilor si sa prinda o crusta aurie.
Pofta buna !