Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Muschiulet umplut cu feta si spanac

Muschiulet umplut cu feta si spanac

De ceva ani cam ocolesc carnea de porc insa din cand in cand incerc sa imi satisfac pofta alegand piese ce nu contin grasime si care pot fi gatite in timp scurt.
Provocarea venita din partea Cramei Oprisor de a gati o reteta care poate fi asociata cu Caloian-Merlot, m-a facut sa aleg muschiuletul de porc.
Este o carne frageda si suculenta ce se gateste usor si din care poti obtine preparate savuroase.
Am ales sa fac muschiulet umplut cu feta si spanac langa care am pus o garnitura de fasole verde cu usturoi.
S-a dovedit a fi o alegere buna fiindca a mers perfect un pahar cu vin Caloian-Merlot. Un vin fin si catifelat, un rubiniu intens cu un gust echilibrat, cu miros de afine si mure.

Caloian Merlot- Crama Oprisor



Dacă ar exista un vin „oficial” pentru jucat hora, ei bine, acesta ar fi. Plin de viaţă, ritm şi muzică, neobosit, mereu proaspăt, calibrat perfect pentru orice gust, Merlot-ul Caloian pare a fi un motiv de sărbătoare.
Cu debut fructuos de cireşe negre şi coacăze, cu trup care duce la cele mai seducătoare nuanţe de vanilie şi cu taninii perfect integraţi, care completează armonios ansamblul, abia gliceric, Merlot-ul este un vin a cărui curgere în pahare nu ar trebui nicidecum întreruptă…

Caloianul este un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, practicat în Balcani în a treia marţi de după Paştele creştin-ortodox. Obiceiul datează din epoca precreştină este o tradiţie întâlnită în Oltenia, fiind o invocare adresată divinităţii.
Tradițiile, obiceiurile, credințele Olteniei Profunde nu sunt altceva decât respirații de zi cu zi, proaspete, ale unori valori ce surprind de fiecare dată prin originalitatea și puterea lor.

Va las mai jos inca doua retete ce pot fi asociate cu Caloian-Merlot!!(click pe poza pentru reteta)

Muschiulet umplut cu feta si spanac- Ingrediente

Ingrediente

  • un muschiulet de porc
    • Pentru umplutura
  • 100 g branza feta
  • 100 g spanac proaspat
  • 100 g rosii uscate in ulei de masline
  • 1lg ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • fulgi de chilli
  • sare si piper
    • Pentru glazura
  • 2 lg crema de otet balsamic
  • 2 lg ulei de masline
  • 2 lgt mustar Dijon
  • 1 lgt rozmarin uscat sau proaspat
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 1 catel usturoi ras
  • 1 lgt miere de albine
  • sare si piper
ingrediente

Cum pregatim muschiuletul umplut

Preparare umplutura

Se pune la incins uleiul intr-o tigaie, se adauga usturoiul zdrobit si fulgii de chilli si se calesc pret de cateva secunde.

preparare umplutura


Se pun frunzele de spanac si se continua calirea 2-3 min pana ce spanacul se inmoaie. Se presara cu sare si piper dupa gust. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Branza feta maruntita se amesteca cu rosiile uscate tocate marunt, spanacul racit, sare si piper dupa gust.

umplutura spanac si feta

Pentru glazura

Intr-un castron se pune uleiul, mierea, crema de otet balsamic, mustarul, coaja de lamaie, usturoiul ras, sare si piper si se amesteca pana la omogenizare. Se da deoparte!

Asamblare

Cu un cutit bine ascutit se desface muschiuletul intr-o foaie uniforma. Daca este prea gros se aplatizeaza usor cu ajutorul unui ciocan de snitele.
Se intinde umplutura de feta si spanac, se ruleaza cat mai strans posibil si se leaga din loc in loc cu ata de bucatarie.

umplere muschiulet


Se pune muschiuletul umplut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge din belsug cu glazura.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 210C pentru 15 min, apoi se reduce temperatura la 180 C si se mai tine inca 20-25 min.

muschiulet umplut


Se scoate din tava, se acopera cu o folie de staniol si se lasa la odihnit 10min. Apoi se indeparteaza atele, se feliaza si se serveste alaturi de garnitura preferata!!
Eu am ales sa fac un sote de fasole verde cu unt si usturoi. La fel de bine ar fi bun un piure de cartofi, de pastarnac sau chiar de telina.
Dar nu uitati, langa acest Muschiulet umplut cu feta si spanac merge un Caloian- Merlot de la Crama Oprisor!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram