Ingrediente :
300 gr carne tocata porc
Felii muschi afumat
500 ml supa carne ( sau preparam supa din 2 cuburi de supa concentrata )
1 ceapa
1 capatana mare de varza
2 linguri ulei
3 linguri untura
maghiran , piper , sare ,ardei iute (e optional )
150 ml bulion
Preparare :
Muschiuletul afumat il taiem felii de grosimea degetului mic . Ceapa o tocam marunt si o calim pe 2 linguri de ulei . Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare , piper dupa gust si 1 lingurita maghiran. Le calim impreuna timp de 10 minute .
Intr-o oala punem apa cu 1 lingura de sare la fiert si cand clocoteste oparim varza in ea . Desprindem frunzele si le punem deoparte pe o farfurie .
In frunzele oparite punem o felie de muschi afumat , peste adaugam 1 lingura de carne tocata si prajita. Impachetam frunza si apoi o legam cu o sfoara . Procedam la fel si cu celelalte frunze . Varza ramasa o taiem fasii si o punem deoparte.
Intr-o tava mai adanca punem 3 linguri untura ce o topim, deasupra asezam varza taiata marunt si peste asezam pachetelele de varza . Deasupra presaram cu maghiran , piper macinat , turnam si cei 150 ml bulion si 500 ml supa de carne si feliem ardeiul iute printre pachetele ( ardeiul nu este obligatoriu a se adauga ). Acoperim tava cu folie si o dam la cuptor pentru circa 60 minute la foc moderat ( perioada cat se tine tava la cuptor depinde de cuptorul fiecaruia , de aceea va recomand ca dupa 40 minute sa va uitati la pachetele , incercati sa le impungenti cu o furculita si daca aceasta patrunde usor inseamna ca muschiul e facut si se poate scoate ) .
Se servesc fierbinti alaturi de varza marunta din tava si presarata cu marar verde si de ce nu ,chiar si cu 1-2 linguri smantana.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
iulia
08/10/2012 at 16:54interesant , arata foarte bine !!! depinde de zona unde se pregateste !!
Lia
08/10/2012 at 19:15Iulia asa este . Depinde de zona in care se pregateste …..