Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Papiote cu carne umplute cu galbiori

Papiote cu carne umplute cu galbiori


Aceste Papiote cu carne umplute cu galbiori se pregatesc rapid si sunt deosebit de bune. Eu i-am pregatit cu galbiori, dar se pot pregati cu orice ciuperci va plac. Alaturi am servit un vin rubiniu intens cu miros de afine, mure este un vin echilibrat, fin, catifelat ce merge excelent langa preparate din carne de porc sau vita. Acest vin de care va povestec este Merlot-ul Caloian de la Crama Oprisor.

Mereu proaspăt, calibrat perfect pentru orice gust, Merlot-ul Caloian pare a fi un motiv de sărbătoare. Cu debut fructuos de cireşe negre şi coacăze, cu trup care duce la cele mai seducătoare nuanţe de vanilie şi cu taninii perfect integraţi, care completează armonios ansamblul, abia gliceric, Merlot-ul este un vin a cărui curgere în pahare nu ar trebui nicidecum întreruptă…

Papiote cu carne umplute cu galbiori – Ingrediente

500 g carne tocata ( vita sau porc sau amestec)
1 ceapa mare razuita
3 catei usturoi pisati
2 oua intregi
1/2 cana pesmet
1/2 legatura patrunjel verde taiat marunt
sare, piper dupa gust
1 lingurita boia, hartie de copt

Papiote cu carne umplute cu galbiori

Ingrediente umplutura
2 morcovi de marime medie
1 ceapa
200 g ciuperci
3-4 linguri ulei

Preparare
Intr-un vas punem carnea tocata, ceapa razuita, usturoiul pisat, patrunjelul verde taiat marunt, pesmetul, ouale si condimentele. Se amesteca si se pune deoparte pana pregatim umplutura.

preparare carne

Preparare umplutura
Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea mare. Ceapa curatata si spalata se taie maruntsau o puteti da pe razatoarea mare deasemeni. Daca aveti ciuperci proaspete se spala si se taie cubulete. Eu am folosit galbiori din congelator pe care i-am dezghetat si i-am lasat la scurs dupa care i-am taiat putin.

Papiote cu carne umplute cu galbiori

Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa si morcovii. Cand morcovii se inmoaie adaugam ciupercile, galbiorii, condimentam cu sare si piper si ii mai calim pana ciupercile sunt facute si scade apa care o lasa.

preparare umplutura

Formare

Taiem, rupem din hartia de copt bucati si le ungem cu putin ulei. Peste punem din compozitia de carne si o intindem in forma de dreptunghi( cat de mare vreti sa fie rulada, papiota) si deasupra punem din umplutura de ciuperci.

formare papiote

Rulam pe lungime si obtinem papiota cu carne, strangem bine capetele si le punem intr-o tigaie mai mare, tava sau ce forma aveti la indemana. Incalziti cuptorul in prealabil la 180 grade celsius si puneti tigaia cu papiote in cuptorul cald pentru circa 30 minute.

prajire

Dupa 30 de minute scoateti tigaia din cuptor, desfaceti rulourile si asezatile inapoi in tigaie si presarati-le cu cascaval razuit. Puneti inapoi tigaia, forma cu rulourile in cuptor pana cascavalul de deasupra se rumeneste.

Papiote cu carne umplute cu galbiori

De acum se pot scoate si se pot servi cu ce garnitura va place alaturi.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram