Parjoale moldovenesti – o reteta traditionala moldoveneasca. Parjoale traditionale moldovenesti reteta. Cum se fac parjoalele moldovenesti. Cele mai bune parjoale din carne de vita si porc.
Parjoale moldovenesti-Ingrediente
500g carne de vita+porc
150g paine alba
2 oua
100g morcov
50g ceapa
2 catei de usturoi
1/2 leg patrunjel
1/2 leg marar
sare
ulei ptr prajit
50g faina
Parjoale moldovenesti-Mod de preparare
-Ceapa se toaca marunt.
-Morcovul se rade.
-Verdeata se toaca fin.
-Usturoiul se piseaza.
-Painea se inmoaie in apa rece apoi se stoarce bine.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata.
Se adauga painea, piperul, sarea si ouale.
Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forme alungite si aplatizate.
Parjoalele se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Se servesc pe platou sau farfurie pe frunze de salata, insotite de diferite garnituri.