Ingrediente :
1 kg spata porc(puteti folosi si pulpa de porc dar atunci mai trebuie sa adaugati cel putin 500 gr grasime)
1 capatana usturoi
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingura mare de boia
1 lingurita de piper
1/2 lingurita cimbru
sare ,eu am pu 2 lingurite( tu daca vrei mai sarat mai adaugi dupa ce ai framantat cu apa)
500 ml apa minerala sau supa de oase
Carnea o toci , o amesteci cu sarea si bicarbonatul , o framanti bine si o lasi de seara pana dimineata la rece acoperita bine. A doua zi adaugi la carne usturoiul pisat, lingura de boia , cimbrul si piperul si le framanti bine . Aceasta compozitie o dai din nou prin masina de tocat carne de acesta data pe ciurul cel mai mic. L-ai macinat si apoi treptat , framantand adaugi cei 500 ml apa sau supa de oase. dupa ce se incorporeaza totul bine , il lasi sa stea macar 2- 3 ore la rece .
Eu l-am lasat sa stea pana seara . Poti sa congelezi pasta si sa o folosesti cand ai nevoie de ea
Comentarii recente
Anonymous
26/05/2011 at 18:47Buna ! Ma numesc Mella sunt din decembrie anul trecut in Germania cu familia.Imi era foarte dor de micii din romania ,asa ca am incercat si eu reteta de mici ,au iesit foarte buni dar nu au crescut ,dupa prajire au cam scazut.Care sa fie motivul oare ? Mentionez ca am folosit carne tocata din magazin si grasime am pus osanza de porc.Am folosit doar carne de porc
Anonymous
04/05/2012 at 04:01Buna Mella,
Nu au crescut micii pentru ca nu ai pus destul bicarbonat; se pune 8 grame la un kg de carne.Si se inglobeaza supa de oase sau de soric in timp ce framanti carnea, putin cate putin, cam o jumatate de litru la un kg de carne.