Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pilaf de orez



Ingrediente :
300-400 g carne porc (pulpa ),
2 bucati ceapa ,
1 ardei gras ,
2-3 bucati rosii decojite ,
100 ml ulei ,
1 cana orez ,
sare, piper dupa gust ,
1 lingurita boia dulce ,

Preparare :

Carnea o portionam bucatele potrivite . Ceapa curatata o taiem marunt ,la fel si ardeiul gras. Rosiile le decojim si le feliem.
Uleiul il punem la incins si calim in prima faza ceapa , apoi adaugam ardeiul . Pret de 2-3 minute lasam legumele la calit. Adaugam carnea portionata , condimentam cu sare, si lasam la calit cu legumele circa 4-5 minute. In acest moment adaugam rosiile feliate, lingurita cu boia condimentam cu piper. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si lasam la fiert la foc mic acoperit pana carnea e fiarta. In cazul in care apa scade si carnea nu e fiarta mai adaugam cate putin. Dupa ce carnea a fiert adaugam la aceasta tocanita orezul spalat si scurs . Amestecam si daca mai e nevoie adaugam apa cat sa acopere orezul si carnita existenta in vas. Tocam patrunjelul verde si il adaugam in vas langa celelalte ingrediente . Lasam sa fiarba pana bobul de orez e fiert pe jumatate. Acoperim cu capacul vasul, stingem focul si il lasam pret de jumatate de ora. In acest rastimp orezul fierbe mai departe.
Servim cu muraturi .

Pofta Buna !

Comentarii recente

  • Anonymous

    24/03/2012 at 19:31

    MULTUMESC MULT PENTRU RETETELE POSTATE. MULTE DIN ELE SINT CUNOSCUTE DE MINE PENTRU CA SINT DIN ORADEA SI LE PRACTIC SI AICI IN SUA SI TOTI IUBESC MINCAREA ROMANEASCA CU GUST. VA DORESC NUMAI BINE, MULTA SANATATE, FERICIRE, SI PROSPERITATE ALATURI DE CEI DRAGI VOUA. FOARTE BUNE RETETE. VA IMBRATISEZ. VICKY DIN SEATTLE,WA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram