Pentru azi am pregatit Pulpa de porc in sos vanatoresc. Putem folosi la prepararea acestei retete carne de vita, carne de vitel si chiar pulpe de pui. Este o reteta usor de preparat si acest sos da carnii o savoare aparte. Alaturi am servit un Maiastru Merlot de la Crama Oprisor vinul are o culoare extrem de intensa, „murdareste” paharul, cu note puternice de visine si cirese negre super coapte, gust intens fructat de visine si fructe de padure, tanini zvelti dar bine integrati, un vin foarte proaspat recomandat pentru mesele mai lungi….
Ingrediente Pulpa de porc in sos vanatoresc :
1 -1.5 kg pulpa porc (sau cotlet de porc),(putem folosi si carne de vita , vitel, pui)
3 morcovi
1 bucata telina mai mica
2 radacini patrunjel
2 bucati ceapa
1 lingurita mustar clasic
1 lingura zahar
1 lingura mare faina alba
2 linguri unt si 50 ml ulei
3-4 rosii proaspete sau de la conserva decojite si taiate cubulete sau felii
3 felii de lamaie dar curatate de pielita alba
50 ml vin alb sec
sare,piper alb macinat dupa gust
piper boabe
2 catei usturoi
1 foaie de dafin
Preparare Pulpa de porc in sos vanatoresc :
Punem bucata de pulpa de porc intreaga la fiert in apa rece cu 1 morcov,1 patrunjel, 1 ceapa,usturoi , sare si piperul boabe. Lasam sa fiarba la foc mic in acest timp ne ocupam de sosul vanatoresc. Carnea dupa ce a fiert se scoate si se lasa sa raceasca complet abia atunci o vom felia in felii de 1 cm grosime(daca carnea nu este bine racita in momentul in care vei incerca sa o feliezi aceasta se va rupe ).
Restul de morcovi, patrunjel, telina si ceapa curatata si spalata se da pe razatoarea mare . Pe 2 linguri de unt si 50 ml ulei calim la foc mic legumele razuite adaugam rosiile taiate cu care le lasam sa dea cateva clocote dupa care adaugam peste ele circa 300 ml apa fierbinte. Condimentam cu sare, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana ce legumele sunt bine fierte completand cu putina apa daca sosul scade prea mult .
Zarzavaturile fierte impreuna cu sosul se pun in blender pentru a le pasa. Punem inapoi sosul in cratita ,adaugam foaia de dafin, faina frecata cu 1 lingurita de mustar. Caramelizam 1 lingura de zahar care se stinge cu 3 linguri de apa (se lasa pe foc pana se topeste zaharul),apoi o adaugam la compozitia de mai sus impreuna cu 3 felii de lamaie, piper alb macinat si 50 ml de vin alb sec. Potrivim de gust cu sare si piper. Lasam sa fiarba cateva minute sa se lege sosul. Adaugam carnea fiarta si feliata la sos si lasam sa dea 2-3 clocote impreuna. Indepartam feliile de lamaie si foaia de dafin din sos. Servim cu piure de cartofi sau garnitura de orez.
Comentarii recente
sorin krumholtz
25/05/2013 at 07:29am testat-o si a iesit super. de recomandat si altora
sorin
LoredanaCarp
02/06/2013 at 19:23Multumim pentru apreciere!!
LoredanaCarp
02/06/2013 at 19:24Lulu vad totusi ca te-ai descurcat !! Multumim!!:*
Sidonia Toncean
10/10/2014 at 07:40Deci….nu mai pot vorbi , doar citind reteta.Crisul e la gura mea….
Cautam o reteta de sos vanatoresc, altfel decat a mea si….am furat-o ( cat de curaind am sa o fac ).
Sunteti inunate , bravo voua !Va tzuc cu drag !
CRISTEA DORINA
22/10/2015 at 15:20Aveti retete foarte bune si apetisante.
FELICITARI DIN SUFLET
Liana Liana
25/10/2015 at 19:35Multumim, Dorina !
Wilhelmine
24/12/2015 at 11:26un sfat – in loc de apa pentru sos, completeaza cu supa in care a fiert carnea asa va fi si mai bun!
va urez tututor un craciun si an nou fericit si faceti tot asa mai departe, retetele sint foarte bune.
Loredana
28/12/2015 at 22:52Multumim pentru sfat :* Sarbatori fericite si un An Nou cu bucurii!!