In urma cu ceva vreme mai exact undeva in decembrie lui 2013 vecina mea Silvi, Dumnezeu sa o ierte a venit la mine cu o reteta pentru pastile de hamburger de care era foarte incantata si voia sa o incerce curand. Am scris reteta si am pus caietul deoparte pana mai zilele trecute cand am dat peste caiet.
Am rasfoit si am dat peste reteta primita de la Silvi… . M-am pus la treaba si am pregatit pastilele de hamburger. Nu stiu daca a apucat sa pregateasca pastilele de hamburger, dar stiu sa va spun ca imi pare rau ca nu am pregatit mai repede reteta ca sa pot sa ii spun ca este o reteta foarte buna si se merita efortul de a prepara pastilele de hamburger acasa si cred ca ar fi bucuroasa si daca v-as indemna si pe voi sa le pregatiti mai bine acasa… .
Iata reteta Pastile Hamburger primita, acum o impartasesc si cu voi asa cum a facut si vecinuca mea Silvi, Dumnezeu sa o ierte! Va invit sa vedeti si reteta Loredanei de Hamburger de casa si o alta reteta interesanta este Hamburger cu Mango.
Ingrediente Reteta pastile hamburger :
1 kg carne vita
4 linguri ketchup dulce (putem folosi ketchup facut in casa vezi reteta de ketchup de casa)
2 linguri mustar
1 ou
2 linguri pesmet
1 lingura busuioc tocat (daca nu aveti proaspat folositi cel uscat acesta am folosit si eu si a fost super)
1 lingurita chimen macinat
1 ceapa taiata marunt
1 lingura boia dulce
3 catei usturoi
2 linguri otet balsamic
3 lingurite zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
sare si piper dupa gust
Preparare Reteta pastile hamburger :
Carnea de vita se toaca si se amesteca cu toate ingredientele enumerate mai sus. Compozitia rezultata se pune la rece pentru 2 ore. Se scoate si se framanta din nou dupa care formam pastilele. Lasam pastilele formate la frigider pentru 1 ora dupa care se scot si se prajesc pe gratar. Aceasta este reteta originala primita. Eu nu am respectat intocmai pasii dati si am procedat in felul urmator.
Dupa ce am amestecat carnea cu toate ingredientele am framantat timp de 5 minute dupa care am pus compozitia la rece pentru o noapte. A doua zi am scos de la rece carnea am framantat-o din nou si am format pastilele de hamburger. Am prajit vreo 10 pastile(nu la gratar ci in tigaie de teflon uns cu putin ulei) si am pregatit 10 hamburgeri, iar restul de pastile formate le-am pus pe tavite de plastic (sau farfurii de unica folosinta, cate 4) le-am infasurat in folie alimentara si le-am pus la congelator pentru urmatoarea tura.
Asai ce simplu se prepara pastilele de hamburger? Am reusit oare sa va trezesc interesul de a le pregati voi in casa? Daca da, astept parerile voastre.