O Rulada de Carne mai deosebita decat rulada clasica cu usturoi si umplutura de oua fierte. Crusta de cascaval ii da savoare acestei rulade suculente care se poate pune la loc de cinste pe masa cand ne vin musafirii. Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval este perfecta pentru zilele de Sarbatori. Asa ca nu ezitati sa o incercati !
In cele ce urmeaza va prezentam imagini cu ingrediente si metoda de preparare a Ruladei de Carne cu Crusta de Cascaval.
Ingredientele necesare crustei de cascaval :
Ingrediente Rulada de carne cu crusta de cascaval:
1 kg carne toccata ( am folosit de porcdar merge si combinatia vita + porc)
3 buc ceapa + ½ ceapa razuita ( sau 1 legatura ceapa verde)
3 felii de paine
2 lingurite mustar
3 oua
2 linguri pesmet
2 lingurite boia dulce
Patrunjel verde
Sare , piper ,
150 g cascaval
Preparare Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval:
Painea se pune la inmuiat in apa rece .Cele 3 buc de ceapa se toaca marunt . Carnea tocata se amesteca cu painea bine stoarsa , ceapa tocata, 2 lingurite mustar, 2 oua, sare, piper dupa gust si o lingurita boia dulce .Compozitia obtinuta se modeleaza sub forma unei rulade si se aseaza in tava unsa. Se pune rulada in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30–40 minutela foc mic pe treapta de mijloc al cuptorului . In acest timp pregatim compozitia pentru crusta de cascaval cu care vom acoperi rulada in felul urmator:
Crusta Cascaval :
Intr-un vas punem 1 ou la care adaugam cascavalul ras, piper, 1 lingurita boia, patrunjel verde tocat, sare, 2 linguri pesmet si ½ ceapa razuita, condimentam cu sare si piper dupa gust. Se amesteca pana se omogenizeaza si aceasta compozitie se intinde pe suprafata ruladei ( dupa ce au trecut cele 30 minute de stat la cuptor ), si o mai lasam la copt impreuna aproximativ 15–20 de minute .
Rulada se serveste feliata cu garnitura de legume sotate .
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
alison
09/04/2009 at 19:17wow,ce bine arata!si noua fata de sarbatoare imi place!felicitari!
ELENA
10/04/2009 at 07:39Arată superb…te felicit
pentru ceeace faci!
Iti doresc o primăvară
frumoasă plină de bucuri
şi fericire!
Cu drag,
Elena
criss
10/04/2009 at 18:49MMMMMM…ce bunatate.
Fetelor aveti un template de Paste superb.
Va pupik.
Leila
15/04/2009 at 23:19Multumesc Alison 🙂
Leila
15/04/2009 at 23:22criss , ne straduim din toate punctele de vedere :))
Diana
03/05/2009 at 14:49SUPERBA!
Anonymous
14/02/2012 at 23:00buna.o intrebare carnea tocata o rulam in folie si o dam la cuptor?
va rog sa-mi raspunderti.mersii
Leila
15/02/2012 at 01:51Nu . O modelam sub forma de rulada , apoi o asezam in tava (ca sa iti fie mai usor o poti forma pe folie de aluminiu , apoi o rastorni in tava )si o mai aranjezi putin. O dai la cuptor dupa cum indica reteta apoi treci la urmatorii pasi . 🙂
elisa
14/04/2012 at 11:57foarte buna!chiar acum o pregatesc!….multumesc pentru reteta!