Rulada de muschi afumata
Ingrediente
1,5 kg muschi de porc
fasii de slaninuta invarstata
ardei iute rosu uscat
piper
cimbru
boia
usturoi
ulei
sare
Rulada de muschi afumata
Mod de preparare
Cu ajutorul unui cutit desfacem muschiul intr-o felie pe care o ungem cu un amestec de usturoi pisat cu ardei rosu uscat maruntit, cimbru, piper negru, boia si sare.
Dupa ce am condimentat bine felia de muschi, asezam fasiile de slaninuta mai condimentam cu amestecul de mai sus, rulam cat mai strans si legam cu ata alimentara.
Muschiul astfel pregatit se da in cateva clocote(cam 15 min) in zeama respectiva punandu-se foi de dafin, sare, piper boabe.
Se scoate, se lasa la scurs apoi se afuma in afumatoare folosind lemn de cires sau alt lemn ce aveti la indemana.
Se serveste la aperitiv.
Pofta buna!!
Comentarii recente
jose manuel
30/12/2010 at 16:11Estupenda la receta.
Desearte un feliz año.
Saludos
leontina
12/12/2011 at 11:00si eu fac muschi umplut.dupa ce intind carnea o bat ,o tin o zi stropita cu vin ,apoi o condimentez si pun morcov taiat mai subtire,piept de pui,usturoi slaninuta ,toate fasiute .se ruleaza strans ,se leaga si se baga la cuptor.sefac mai multe rulouri ca niste clatite mai mari .in timpul coacerii se stropesc si cu vin.atele se desfac cand s-au racit .sant ff bune si super aspectuoase.eu fac de anul nou intotdeauna .la umplutura se pot folosi diverse sa iese colorat frumos. spor la treaba!