Rulouri de carne cu spanac si ciuperci o reteta usor de pregatit, o combinatie buna intre muschi de porc file, spanac, ciuperci si cascaval.
Fasiile de bacon cu care am invelit rulourile fac ca, carnea sa nu se usuce la prajit dar si sa dea o aroma deosebita preparatului.
Eu zic ca se merita a fi incercata aceasta reteta , merge perfect atat pentru pranz cat si pentru cina cu o garnitura la alegere.
Rulouri de carne cu spanac si ciuperci-Ingrediente
Rulouri de carne cu spanac si ciuperci
5 buc muschi de porc file
250 g ciuperci proaspete, mici
400 g spanac proaspat
1/2 ardei gras rosu
150 g cascaval DeSenvis Delaco
fasii de bacon afumat
3 fire ceapa verde
sare
piper
250 ml vin alb
o lingura de mustar
o lingurita de miere
2-3 linguri de ulei
Rulouri de carne cu spanac si ciuperci-Mod de preparare
Rulouri de carne cu spanac si ciuperci
Feliile de muschi file se aplatizeaza cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper si se dau la rece pana pregatim umplutura.
Tocam ceapa marunt si o calim in 1-2 linguri de ulei pret de 2 min.
Adaugam ciupercile taiate in patru si calim in continuare pana ce scade zeama lasata de ciuperci.
Adaugam spanacul si lasam pe foc amestecand continuu pana ce se inmoaie, adaugam ardeiul taiat cubulete mici si oprim focul
Lasam sa se raceasca, condimentam cu sare si piper si icorporam cascavalul ras prin razatoare mica.
Cum pregatim rulourile de carne
Asezam pe fiecare felie de carne 2-3 linguri de umplutura, rulam strans si invelim fiecare rulou in fasii de bacon afumat.
Prajim rulourile cam 2-3 min pe toate partile cat sa se rumeneasca frumos dupa care introducem tigaia la cuptor cam 15-20 min pana se patrund.
Scoatem rulourile si le pastram la cald iar in jiul format.
Adaugam vinul, mustarul, mierea de albine si scadem pe foc mic pana ce lichidul capata consistenta.
Strecuram sosul de eventualele mici bucatele de carne.
Servim rulourile impreuna cu o garnitura de orez salbatic sau dupa gustul fiecaruia.