Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri de carne umplute

Rulouri de carne umplute

Aceste rulouri de carne umplute se preteaza foarte bine a fi servite la masa de pranz cand sunteti impreuna cu familia. Alaturi puteti servi un vin pe masura, un Caloian Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor ce se asociaza foarte bine cu carne de porc si vita.

caloian cabernet sauvignon

Acest vin are Nuanţe de ciocolată neagră, fructe uscate şi arome ce amintesc de brazda abia tăiată în pământul gras şi ierbos, legate într-o textură solidă, satinată.

Sa vedem de ce avem nevoie pentru a pregati aceste rulouri

Rulouri de carne umplute – Ingrediente

1 bucata cotlet de porc taiata felii( circa 300 g)
3 oua fierte
8 bucati branza topita
1 legatura patrunjel verde
1 cutie ciuperci taiate marunt
sare, piper
3 oua pentru panirat
cateva linguri cu faina
pesmet
ulei pentru prajit

Rulouri de carne umplute

Rulouri de carne umplute – Preparare

Cotletul se taie felii si se bat cat mai subtire. Eu le bat mereu intre 2 pungi pentru a nu se rupe si sa le pot bate cat mai subtire. Le condimentam cu sare si piper.

preparare

Ouale fierte se dau pe razatoarea mare. Ciupercile taiate marunt se calesc pe putin unt ( sau ulei) si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Patrunjelul verde se taie marunt.

branza topita

Pe fiecare felie de carne batuta subtire punem o bucata de branza topita pe care o intindem pe suprafata carnii cu un cutit sau furculita. Peste branza intinsa punem patrunjel verde( circa 1 lingura), peste punem oua razuite ( 1 lingura) si ciuperci.

umplere

Rulam carnea cat mai strans, bagam capetele sa nu iasa umplutura.

umplere rulare

Le dam prin faina, ou si pesmet.

finalizare

Se pun deoparte si incingem uleiul intr-o tigaie. Cand uleiul este incincins punem la prajit rulourile pregatite si le rumenim pana capata o culoare aurie.

prajire

Rulourile prajite se scot pe servete de hartie pentru a absorbi din ulei.

Rulouri de carne umplute

Daca nu vreti sa le prajiti in ulei puteti sa folositi un air fryer ( friteuza cu aer cald), unde de asemenea se rumenesc frumos. Se pot pregati si in cuptor pe hartie de copt.

Rulouri de carne umplute

Puteti servi aceste Rulouri de carne umplute cu diferite garnituri care va sunt pe plac. Eu am ales sa le servesc fara garnitura punand alaturi un sos de ardei usor picant, un chutney, dar merg foarte bine si cu alte variante de sosuri.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram