Ce ziceti de o iesire cu familia sau prietenii la iarba verde? Si daca va ganditi sa aprindeti si gratarul pe care sa rumeniti ceva fripturi, eu va propun sa puneti in cos si cateva felii de pulpa de vitel pentru ca astazi eu va propun cel mai bun sandvis cu friptura de vita pe care l-am mancat in ultimul timp.
Carnea frageda si suculenta in combinatie cu pasta de masline, rosiile proaspete, rucola si bagheta usor rumenita face ca acest sandvis sa fie preferatul meu. E gustos, sanatos si cu siguranta nu te poti opri doar la unul.
Eii, daca totusi nu mergeti prea curand la iarba verde si pofta e mare, recomand sa il faceti acasa asa cum am facut si eu, va trebuie doar un gratar sau chiar o tigaie antiaderenta.
Pentru a obtine o friptura de vita frageda si suculenta neaparat trebuie sa folositi o carne de calitate cumparata din surse sigure, din carmangerii unde prospetimea si siguranta alimentara este pe primul loc.
Si pentru a va fi mai usor de pregatit va las mai jos reteta si in format video!!
Sandvis cu friptura de vita – Reteta video
Ingrediente pentru sandvis
- pulpa de vitel, taiata felii subtiri
- rosii, taiate felii
- pasta de masline
- rucola
- baghete de paine
- zeama de lamaie
- sare si piper
- ulei de masline
Cum pregatim cel mai bun sandvis cald cu friptura
Pentru acest sandvis trebuie sa aveti la indemana o carne frageda de vita. Eu am ales pulpa de vitel pe care am feliat-o subtire pentru ca timpul de frigere sa fie foarte scurt.
Carnea feliata se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu putin ulei de masline si se pune la fript pe gratarul incins. Se tine cate 30-40 sec pe fiecare parte, astfel carnea ramane frageda si suculenta. Se scot pe o farfurie, si se lasa sa stea 1-2 min timp in care pregatim celelalte ingrediente.
Bagheta se taie in doua si se rumeneste usor pe gratar.
Se unge baza baghetei cu pasta de masline ( o puteti pregati in casa sau se gaseste de cumparat),se aseaza feliile de rosii, feliile de carne, iar deasupra se pune rucola ce in prealabil a fost stropita cu zeama de lamaie.
Peste ea se pune si a doua felie de bagheta si sandvisul e gata.
Nu se adauga sare peste rosii sau rucola fiindca pasta de masline este usor sarata atat cat sa compenseze lipsa ei de pe rosii si rucola.
Acest sandvis cu friptura de vita se mananca imediat cu mare pofta!!
Pofta buna!!
Mai jos va mai las inca doua sandvisuri ce mie imi plac mult si pe care vi le recomand cu drag!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!