Snitel deosebit
Da este un Snitel deosebit datorita modului de preparare. Nu este snitelul clasic cel dat prin faina, ou, sau faina ou, pesmet. Totul se face invers la acest preparat. Se poate prepara atat din carne de porc cat si din carne de pui. Acest fel de pane este mult mai pufos decat cel clasic.
Se poate folosi la bucati mai mare de carne, la clasicele snitele din cotlet de porc, sau din piept de pui, sau pentru bucati, fasii mai mici.
Acest Snitel deosebit, seamana la textura cu carnea prajita in aluat de clatite sau in aluat cu bere. Ideea este ca se pregatesc foarte rapid si musafirii nu te pot prinde nepregatit.
Va recomandam sa incercati acest preparat acum de Sfantul Nicolae, atat mosul cat si musafirii vor fi super incantati, mai ales daca pe masa alaturi puneti si un vin bun, Sfantul Nicolae de la Crama Oprisor.
La fel ca si ca si celelalte vinuri ce poarta nume de sfinti din gama Cupola Sanctis, si Sfantul Nicolae este un vin excelent. Concentrat si abundand de arome de fruct copt, dar aducand si nuante vegetale, este un cupaj deopotriva savuros si baubil alaturi de preparate din carne de porc.
Si sa nu uitam, acest vin se poate oferi ca si cadou celor care poarta numele de Nicolae !
Ingrediente Snitel deosebit
800 g cotlet de porc
100-200 g faina
150 g pesmet
4-5 oua
sare, piper
ulei pentru prajit
servete de hartie
Preparare Snitel deosebit
Cotletul se taie felii mai subtiri si se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper macinat.Se trece fiecare bucata de carne prin pesmet si cu batatorul de snitele se bate putin pana intra pesmetul in carne.
Ouale se bat si se condimenteaza cu sare. Dam carnea prin ouale batute apoi se tavalesc prin faina bucatile de cotlet.
In tigaie se pune ulei la incins si se prajesc bucatile de carne. Astfel obtinem cele mai delicioase Snitele deosebite. Le prajim pana devin frumos aurii pe ambele parti. Se scot pe servete de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
Snitelul deosebit se poate servi cu diverse sosuri ca de exemplu cu Chutney de Ardei, cu Maioneza fiarta cu usturoi. Se pot servi ca atare sau cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin, sau cu Cartofi Dauphinoise. Dar orice garnitura care vi se pare voua ca ar fi pe placul vostru este perfect. Chiar si o simpla salata este de efect servita alaturi de aceste snitele. (snitel deosebit ).
Ideea este la final ca cei care gusta acest Snitel deosebit sa fie multumit de rezultatul preparatului dar si de vinul servit alaturi de Sfantul Nicolae.