Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Snitel vienez- reteta clasica

snitel vienez reteta clasica

Snitelele au fost si vor ramane preferatele familiei mele. Fie ca le-am facut din pui, porc sau vita, de fiecare data au avut succes.
Cu totii am auzit de snitelul vienez, desi ai crede ca este greu de facut, este simplu si usor de pregatit!!
Pentru prepararea retetei de Snitel vienez- reteta clasica, trebuie sa folositi neaparat o carne frageda de vitel, pesmet si inca cateva ingrediente ce le regasiti mai jos in lista.
Carnea proaspata de vita trebuie achizitionata din surse sigure, din carmangerii unde prospetimea carnii si siguranta alimentara este pe primul loc.
Acest snitel vienez poate fi savurat alaturi de un piure de cartofi cu lapte si unt, cartofi natur cu patrunjel verde, cartofi noi la cuptor si neaparat o salata de varza verde sau o salata asortata.
Mai jos va las o reteta de garnitura si o alta reteta de snitel, click pe titlul de pe poze.

Snitel vienez- reteta video

snitel vienez reteta clasica

Ingrediente pentru snitel vienez- reteta clasica

  • 4-5 bucati carne de vitel( pulpa)
  • 2 oua
  • faina alba
  • pesmet
  • sare si piper
  • 250 ml ulei
  • 50 g unt 82%grasime
ingrediente snitel

Cum preparam snitelul vienez

Carnea se feliaza perpendicular pe fibra in bucati cu o grosime aproximativ de 1,5 cm.
Feliile de carne se pun intre doua folii de plastic si se bat cu ciocanul de snitele pe ambele parti pana devin subtiri si fragede fara sa se rupa, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

carne pentru snitel

Dupa ce a fost pregatita carnea, se pregatesc si ingredientele pentru panare.
Ouale se bat cu furculita impreuna cu un praf de sare iar in doua farfurii intinse se pune faina si pesmetul.
Se trec feliile de carne intai prin faina apoi prin ou si la final prin pesmet presand usor pe toata suprafata snitelului.
Dupa panare, feliile de carne se pun pe un platou si se pregateste baia de grasime pentru prajit.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins impreuna cu untul (sau untura…eu nu am avut ). Se probeaza daca este incins cu un praf de pesmet sau cu coada unei linguri de lemn, in ambele cazuri trebuie sa sfaraie la atingerea grasimii.

Se pun la prajit cate unul sau doua snitele in functie de marimea tavii si se rumenesc frumos pe ambele parti intorcandu-le cu un cleste.
Se scot pe un platou peste care se pun prosoape de hartie pentru a absoarbe surplusul de grasime.
Se servesc fierbinti alaturi de o garnitura si salata!!
Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram