Sos ragu bolognese- este un delicios sos pe baza de carne cu ajutorul caruia se pot pregati paste si lasagna.
El se pregateste in special din carne de vita dar se poate face si din carne de curcan, pui sau amestec de vita si porc. Cel mai mult se foloseste alaturi de tagliatelle, insa poate fi asociat foarte bine si cu alte tipuri de paste.
Chiar daca timpul de pregatire este mai indelungat, va asigur ca veti obtine unul din cele mai bune sosuri de carne pentru paste.
Sos ragu bolognese-ingrediente
1kg carne tocata de vita
2 morcovi
2 tije apio
2 cepe mari
4 catei de usturoi
o foaie de dafin
150 ml vin alb
1 l supa de vita
500 g rosii in bulion
2 lingurite amestec ierburi italiene
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
Sos ragu bolognese- Mod de preparare
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata, morcovul ras, tijele de apio tocate fin si usturoiul pisat.
Se calesc pana ce legumele se inmoaie bine, se adauga carnea tocata si se caleste in continuare, amestecand cu paleta si zdrobind bulgarasii de carne care se formeaza.
Cand s-a evaporat tot lichidul se adauga vinul, foaia de dafin, sare piper, ierburile italiene si se fierbe pana ce scade, apoi se adauga rosiile in bulion, pasate si jumatate din cantitatea de supa. Se fierbe la foc mic 2-3 ore, timp in care se mai completeaza cu supa fierbinte.
La final se obtine un sos de carne gustos intr-o cantitate considerabila.
Eu am pregatit tagliatelle cu sos ragu bolognese, lasagna si o parte l-am pus intr-o caserola, la congelator…destul cat sa ajunga pentru trei portii de paste.
Ne puteti urmari si pe Instagram Iar daca pregatiti reteta puteti pune la fotografie si hashtag #bucatareselevesele sa o putem vedea si noi.
Pofta buna!!