Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tigaie picanta cu vita si legume

Tigaie picanta cu vita si legume


Imi plac combinatiile de dulce picant in mancarurile cu, carne asa ca de fiecare data cand am ocazia le pregatesc cu mare placere.
Astazi vreau sa va aduc in atentie aceasta reteta pe care eu am denumit-o Tigaie picanta cu vita si legume, un preparat pe care pot sa spun ca a intrat din prima pe lista mea de favorite.
Pentru a iesi un preparat delicios ca acesta, trebuie sa avem toate ingredientele din descriere si esential e sa nu le inlocuim cu altele, cel putin cele ce alcatuiesc sosul care da toata savoarea preparatului.

Ce carne de vita folosim?


Esentiala e si carnea de vita, fiindca la final ne dorim ca sa fie frageda si suculenta nu tare si cauciucata, asa ca recomand sa folositi fasii de antricot, vrabioara, friptura de flanc.
Eu am folosit fasii de antricot care in final s-au dovedit a fi fragede si suculente, timpul de gatire fiind de 3 min maxim pe ambele parti.
Un alt truc invatat de mine e ca bucatile de carne sa fie puse la prajit in uleiul incins si sa fie asezate intr-un singur strat, astfel se evita fierberea si carnea se rumeneste instant. Asa ca daca aveti de prajit fasii din carne de vita, recomand sa nu aglomerati tigaia si sa le prajiti in mai multe transe.
In concluzie preparatul este delicios, se face extrem de usor, trebuie doar sa ai la indemana toate ingredientele pregatite pentru gatit.


STIL- Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor

Si pentru ca de langa acest preparat delicios nu trebuie sa lipseasca un vin bun, recomandarea noastra este STIL- Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor!!
Vinurile Cramei Oprisor nu mai au nevoie de nicio prezentare, cina a gustat aceste vinuri cu siguranta le va ramane fidel toata viata.
Vinul starneste emotie si este un izvor de admiratie, leaga prietenii, insoteste viata pe tot parcursul ei, cu partile ei bune si rele.
Calitatea strugurilor ce sunt cultivati pe colinele Oprișorului, impreuna cu priceperea celor ce ingrijesc mustul si vinul au o contributie esentiala la identitatea Cramei Oprisor.

Va mai las doua preparate delicioase langa care am recomandat vinurile din Crama Oprisor !!


Tigaie picanta cu vita si legume- Ingrediente

  • Pentru carnea de vita
  • 400 g antricot de vita
  • 1 lingurita amidon
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura de ulei
  • 2 linguri ulei pentru prajit
    • Pentru Stir Fry
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa galbena
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei iute taiat rondele sau 1 lgt fulgi de chilli
  • 2 linguri ulei
  • seminte de susan
    • Pentru Sos
  • 3 linguri sos Hoisin
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez
  • 1 lingura zahar brun/miere
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita amidon + o lingura apa
    • Garnitura
  • orez basmati
ingrediente


Tigaie picanta cu vita si legume- operatiuni pregatitoare


Fiindca timpul de gatire este unul rapid, toate ingredientele trebuiesc pregatite in prealabil si asezate aproape de plita pentru a fi la indemana.
Carnea de vita taiata fasii se amesteca cu ulei, sare, bicarbonatul de sodiu si amidon si se lasa in repaus cam 15-20 min timp in care carnea se frageseste.
Ceapa se taie julien, ardeii se taie in fasii subtiri pe lung, ceapa verde se taie rondele partea alba iar cea verde se taie in bastonase de 5-7 cm, usturoiul se marunteste prin presa, ghimbirul se rade.
Intr-un castronel se amesteca toate ingredientele pentru sos mai putin amidonul care se pune separat cu apa.
Orezul basmati pentru garnitura se pune la fiert proportia de 1 cu 2, adica doua parti apa o parte orez si se fierbe la foc mic pana ce absoarbe toata apa.


Prajire carne de vita

Intr-un wok sau o tigaie mare se pune uleiul la incins, se adauga carnea intr-un singur strat si se lasa la prajit cam 3 min in total pe ambele parti. Daca nu a incaput toata, se repeta operatiunea pana ce este prajita toata carnea. Se pastreaza la cald pana gatim si celelate ingrediente.

carne vita prajita

Preparare Stir Fry

In acelasi wok se adauga iar ulei, cand s-a incins se pun ardeii, cepa galbena, ardeiul iute rondele si se soteaza maxim 2 min cat sa se gateasca putin ardei, astfel incat sa ramana crocanti timp in care se amesteca continuu. Nu se adauga sare. Se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.

stir-fry

Preparare sos

In acelasi wok se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul si ghimbirul ras si se calesc cateva secunde apoi se adauga amestecul pentru sos, se lasa cateva secunde sa fiarba apoi se adauga amidonul dizolvat cu apa. Daca cumva sosul se ingroasa prea tare atunci puteti adauga putina apa sau supa de vita.

preparare sos


Imediat se adauga peste sos, carnea prajita, ardeii sotati si ceapa verde. Se opreste focul si se amesteca usor cat sa imbrace sosul toate ingredientele.

preparare tigaie picanta


Se pune in farfurie alaturi de orezul basmati si se presara cu seminte de susan.
Daca cumva nu puteti manca iute atunci renuntati la ardeiul iute, insa dupa parerea mea in asta sta savoarea acestui preparat. Sosul dulce picant, carnea frageda si legumele crocante combinatia reusita!!
Un preparat delicios, rapid ce merge perfect cu un pahar de vin rosu!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram