Ingrediente:
400 gr pulpa porc,
2 bucati ceapa,
1 ardei gras,
3 rosii decojite,
sare, piper,
1 lingurita boia dulce,
500 g fasole verde(pastai),
450 g smantana,
2 linguri faina,
1/2 legatura patrunjel verde,
6 linguri ulei,
Preparare:
Portionam carnea de porc in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa si o taiem marunt , la fel procedam si cu ardeiul gras. Incingem intr-o cratita uleiul si calim ceapa si ardeiul taiat marunt. Adaugam carnea portionata si o calim pana albeste , adaugam rosiile decojite si taiate felii, condimentam cu boia dulce , sare si piper. Lasam pret de cateva minute sa se intrepatrunda toate acestea dupa care turnam apa deasupra cat sa acopere bucatile de carne si lasam la fiert acoperit cu capac. Daca apa scade si carnea nu este fiarta mai adaugam cate putina apa pana aceasta este moale si avem si sosulet. In timp ce tocanita de porc fierbe curatam si rupem fasolea in bucati. Intr-un vas amestecam 2 linguri de faina cu 450 g smantana. Patrunjelul il taiem marunt.
Cand carnea e fiarta adaugam la sosuletul rezultat fasolea verde si daca e necesar mai adaugam si putina apa cat sa fiarba si aceasta. Daca si fasolea a fiert adaugam putin cate putin in smantana amestecata cu faina din sosul rezultat pana se fluidifica si il turnam peste amestecul de carne si fasole. Presaram deasupra patrunjelul verde si potrivim de gust cu sare daca mai e nevoie lasand sa dea cateva clocote pentru a se ingrosa putin sosul de smantana.
Pofta Buna !