Tocanita de porc cu smantana si mustar este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa. Daca pana acum nu ati incercat aceasta combinatie noi va incurajam sa o faceti.Cu siguranta nu veti regreta si poate odata ne veti multumi pentru aceasta reteta de tocanita. Incercam sa postam de fiecare data retete cu mancaruri incercate de noi si care sunt pe gustul familiilor noastre. Speram sa fie si pe placul vostru aceasta tocanita. Daca incercati reteta va rugam sa o imortalizati intr-o poza si la finalul postarii aveti optiunea sa impartasiti cu noi incercarile voastre completand un mic formular prin care aveti posibilitatea sa incarcati poza cu preparatul incercat de voi din retetele noastre. Serviti dupa aceasta tocanita de porc un vin foarte bun de pus pe masa, Maiastru Rose de la Crama Oprisor ce debuteaza cu nas de capsuna proaspata, dar nu foarte aromata apoi pare ca te lasa sa gusti o piersica, usurel, baubil cu senzatii dulci…
Ingrediente Tocanita de porc cu smantana si mustar:
2 linguri ulei
1 ceapa mare
500 gr carne porc
1 lingurita piper macinat
3 linguri maghiran
1lingura mustar clasic
1/2 lingura amidon alimentar (1 lingura faina)
sare dupa gust
100 ml frisca pentru gatit ( eu am folosit 6 linguri smantana)
Preparare Tocanita de porc cu smantana si mustar:
Ceapa taiata marunt o calim pana devine sticloasa pe cele 2 linguri ulei . Adaugam peste ceapa carnea taiata cuburi si le prajim impreuna pana carnea devine alba. Punem putina apa si condimentam cu piper, maghiran, si sare apoi mai adaugam apa cat sa fie carnea acoperita si fierbem la foc mic sub capac pana se inmoaie (daca mai e nevoie mai adaugam apa pana carnea este fiarta). Cand carnea a fiert descoperim vasul si lasam sa se evapore apa (va ramane un sos mai grosut). Amestecam 1/2 lingura amidon alimentar (sau 1 lingura faina ) cu 2 linguri de mustar, 6 linguri smantana pe care o adaugam apoi la carne. Servim tocanita de porc cu smantana si mustar cu paste, dar se poate servi si alaturi de orez depinde de gustul fiecaruia…