Ingrediente:
500 gr piept de porc afumat ,
1 fir carnat afumat (de casa ),
1 kg varza murata ,
2 bucati ceapa alba ,
50 ml ulei ptr
sare,piper macinat,cimbru maruntit, boia dulce ,
Preparare :
Ceapa curatata si spalata o taiem marunt. Pieptul de porc afumat il taiem bucati potrivite la fel si carnatul afumat . Punem 50ml ulei la incins si calim in ea ceapa taiata marunt pana devine sticloasa. Adaugam pieptul de porc si condimentam cu sare, piper si boia. Tunam deasupra circa 500 ml apa si lasam la foc pana furculita patrunde usor carnea (daca mai e nevoie adaugam cate putina apa pana carnea e fiarta ) si apa scade rezultand un sosulet . Intr-un vas termorezistent punem un strat de varza murata marunta care in prealabil l-am spalat in 2 – 3 ape reci sa mai iasa din acreala iar deasupra ei asezam bucatile de piept de porc si sosuletul rezultat. Alaturi asezam si carnatul taiat bucati si condimentam cu cimbru maruntit. Acoperim totul cu restul de varza ,condimentam cu putina boia dulce , cimbru ,sare si turnam deasupra circa 150 ml apa si 50 ml ulei. Acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 minute .
servim cu mamaliguta fierbinte .
Pofta Buna !
Comentarii recente
gabriel
28/02/2011 at 17:19ms de reteta dar pt cate persoane sunt calculate cantitatile?
Carmen
28/02/2011 at 19:38martisorul e aproape si aduce o provocare din Dulcea Romanie 🙂 Va astept cu drag veniti alaturi de noi!
Leila
02/03/2011 at 00:37Gabi , pentru 4 persoane mancacioase :)) Pup :*
Leila
02/03/2011 at 00:38Carmen , mai exact unde ? Pupice :*