Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan in fiecare an se pun la noi cu kilogramele. Acum coc si pun in borcane cate 5 kg ardei, peste 3-4 zile nici urma de ei. Aceeasi poveste in fiecare an. Anul acesta am pus peste 30 kg de ardei capia ca sa avem. Initial ii puneam in congelator, dar mai apoi am preferat aceasta metoda de conservare care este mult mai buna. Desfac doar borcanul si salata de ardei copti este gata pentru a fi consumata.
Retete in care putem folosi ardeii copti !!!
Ingrediente – Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan :
10 kg ardei capia sau 10 kg ardei grasi(putem sa ii si combinam, adica 5 kg capia si 5 kg ardei grasi),
800 ml apa,
200 ml otet,
200 g zahar,
3 linguri sare fara iod (la vrac),
1 lingurita salicil (1 plic si jumatate praf conservant)
Preparare – Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan:
Coacem ardeii ii saram cu sare si ii lasam pentru circa 30 minute la odihna. Ii curatam, apoi de pielita, indepartam codita si semintele si ii asezam in borcane de 800 ml. Fiind asezati in borcane ne putem apuca de preparat siropul ce il vom turna peste ardei.
Cum pregatim siropul pentru acesti ardei grasi copti la borcan ? Punem intr-o oala la fiert 800 ml apa cu 200 g zahar, 3 linguri sare, si 200 ml otet. Cand da in clocot oprim focul, tragem oala deoparte si adaugam 1 lingurita salicil (sau 1-1/2 plic de praf conservant), amestecam ca acesta sa se topeasca apoi turnam acest sirop in fiecare borcan peste ardei pana se umple. Inchidem cu capace si asezam borcanele cu ardei la dunst uscat intre paturi pana a doua zi.
Daca nu vreti sa folositi conservanti puneti borcanele la sterilizat in baie de apa pentru 20 de minute de la primul clocot, dupa care ii puneti intre paturi pana a doua zi cand borcanele sunt reci.
Pentru acesti ardei grasi copti la borcan cantitatile date pentru sirop este de ajuns pentru 6 borcane de 800 ml.
Alte retete interesante cu ardei gasiti mai jos in imaginile alaturate
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Top Cuisine avec Lavi
29/08/2012 at 10:49Am pus si eu la congelator ardei kapia copti. O sa incerc si varianta ta!
naty, galati
29/08/2012 at 13:33CRED CA SUNT O BUNATATE
Coca Matei
31/08/2012 at 21:35sunt deliciosi
Rocsy Ciobanu
01/09/2012 at 22:34Foarte buni.Ca o harnicuta ai pregatit de toate!
Laura Zosim
12/09/2012 at 11:11Aproximativ cate borcane ies din cantitatea data in reteta?
Lia
13/09/2012 at 00:19Buna Laura! Din 10 kg kapia mi-au iesit exact 6 borcane de 800 ml, iar din ardeii grasi 8 borcane. Dar totul este relativ:) Conteaza si marimea lor , daca sunt mai marunti vor intra mai multi intr-un borcan si din aceasta cauza nu am precizat numarul borcanelor.
Bibi
30/09/2012 at 08:2430 sept.2012
Si eu pregatesc ardei copti pt.iarna.
Dupa ce ii curat ,pun peste sare si otet dupa gust (ca la salata de ardei copti).Ii pun in borcane.Sucul ce il lasa este suficient.Capsez borcanele si ii firb 30 min.
Anonymous
04/10/2012 at 19:24Buna seara. Ce e ala „dunst”? Lamuriti-ma, ca nu inteleg si nu gasesc niciunde.
Lory
04/10/2012 at 19:38„dunst” e un regiomalism din ardeal :).Mai exact este vorba de o racorire a borcanelor cu incetul. In cazul de fata ea le-a pus in paturi.
Anonymous
04/10/2012 at 20:05Iti multumesc, Lory, pentru raspuns si ptr. rapiditate. Iti urez o seara buna, virtute si sanatate.
Cu respect,
Robert
Silvia Holotiuc
13/08/2013 at 14:01Siropul se toarna rece sau fierbinte?
Multumesc!
mami mariana
27/10/2014 at 07:13Se mentine peste iarna fara a fierbe borcanele la bain marin?
Mihaela
13/07/2015 at 22:46Pot folosite aspiring in loc de conservant
Loredana
20/07/2015 at 19:00Da 🙂
Sorina
15/07/2016 at 13:50Buna, sunteti o adevara gospodina, as vrea sa stiu daca se spala dupa curatare.
Va multumesc!!!