Se potriveste la o friptura sau, langa peste…. dar sincer va spun eu am papat un borcan fara sa il asociez cu nimic, asa de bun este . Acum ca vi-am facut pofta va impartasesc reteta de Ardei copti cu miere si mustar , si voua !
Ingrediente:
3 kg ardei kapia,
4 linguri miere de albine,
2 linguri otet,
3 linguri mustar clasic,
4 linguri ulei,
sare, piper alb dupa gust,
1 lingurita praf conservant,
Preparare:
Coacem ardeii, ii curatam de pielita apoi indepartam semintele. Dupa aceste manevre taiem fasii subtiri ardeii copti. Intr-un vas punem cele 4 linguri de ulei, 4 linguri miere, 2 linguri otet, 3 linguri mustar si fasiile de ardei. Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba dupa ce a dat in clocot pret de 15 minute. Oprim focul, punem la compozitia rezultata 1 lingurita praf conservant amestecam si punem in borcanase. Capsam si punem borcanele la dunst uscat intre paturi pana a doua zi .
Din cantitatile date mie mi-au iesit 3 borcane de 370 ml si unul ceva mai micut.
Comentarii recente
Rita Oarga
19/09/2012 at 09:54Cred ca va trebui sa multumesc si eu doamnei pentru reteta. O sa pregatesc o surpriza sotului meu cu acesti ardei copti minunati. :))
Lia
19/09/2012 at 11:45Rita , merita incercata. Doamna ii pregateste pentru consumul imediat eu l-am preparat pentru zilele de iarna … Sa ai spor , Rita :*
Poliana
19/09/2012 at 12:09Hmm super reteta, cred ca ma incumet sa o fac si eu ca vad ca nu trebuie masina de tocat. Si sunt fan ardei copti!!! Multumiri pentru reteta si tie si doamnei Carmen Ghimi!
pensiunea gambita
20/09/2012 at 13:11Si eu o fac de ani de zile,dar din pacate anul aceste nu am mai reusit. Numai ca eu adaug si 7 cuisoare pisate bine. E delicioasa
Anonymous
27/09/2012 at 09:59am facut reteta ieri si a iesit super!cred ca maine o sa o repet ,ne a placut la nebunie!
Lia
27/09/2012 at 16:14La fel fac si eu dar, sambata 🙂 Nu mai am nici un borcanel …
mariana
03/10/2012 at 12:33buna ziua!
as vrea sa incerc si eu reteta asta dar, am o nedumerire este vorba de mustar boabe ?
Lia
03/10/2012 at 16:26Mustar clasic , prin acesta eu as intelege mustarul de la borcan , pasta , sau cum o mai fi …. nicidecum boabe 🙂 O zi superba !
Alina
12/09/2015 at 19:26Foarte bun!!! Am facut primary data anul trecut si de abia Astept sa fac iara anul asta….amazing❤️
Liana Liana
13/09/2015 at 20:54Ne bucuram ca reteta a fost pe placul tau, Alina.