In fiecare an pregatesc acesti Ardei Iuti Conservati la Rece. Cum si anul acesta am avut o gramada de ardei iuti, jalapeno, chili, bulgaresti nu se putea sa ratez sa pun cateva borcanase. Ii folosesc la mancaruri, ca muraturi, dar si acresc ciorbele cu zeama de pe ei.
Folosesc zeama iute de la acesti ardei in diferite ciorbe ca de exemplu in Ciorba de burta, sau in Ciorba Ardeleneasca de porc.
Ciorba de Pui cu tarhon sau in Ciorba de cartofi cu tarhon. Clic pe titlurile din imagini pentru retete!
Ingrediente – Ardei Iuti Conservati la Rece
ardei iuti
otet
sare grunjoasa
zahar
Preparare – Ardei Iuti Conservati la Rece
Ardeii iuti se spala, se lasa la scurs dupa care cu un cutit bine ascutit ne apucam sa ii feliem. Ii clatim in apa rece de doua, trei ori ca sa indepartam in mare semintele, dupa care asezam feliile de ardei in borcanase. (Pe toata durata prepararii sa folositi manusi chirurgicale pentru a va proteja!!!!)
In fiecare borcanas punem 1 lingura mare de sare grunjoasa si 1 lingura mare de zahar. Deasupra turnam otet pana borcanasul se umple. Capsam si punem borcanul in camara. Simplu si foarte bun!
Iata si finalul !!! Deliciosi!!!!
Nota : Folositi manusi chirurgicale in timpul prepararii acestor Ardei iuti conservati la rece!!! Sa folositi manusile chiar si cand spalati feliile de ardei si ii puneti in borcane!!! Lasati geamul si usa deschise la bucatarie!!!
Va recomandam sa rasfoiti si alte retete cu muraturi si conserve in sectiunea „Conserve” Sa aveti spor !!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!!
Comentarii recente
Ninu
13/09/2009 at 14:47Multumesc mult de reţeta, am pus si eu astazi 2 borcane :)..acu astept sa se faca si sa gust cum este 🙂
Anonymous
11/09/2011 at 22:37si eu tot asa ii pun dar fara zahar
Zamă de salată verde cu omletă | Selgros Cauta Pasiunea
24/08/2018 at 15:13[…] g slăninuță afumată 450 g smântână dulce 20% 3 ouă , 5-6 căței usturoi sare după gust oțet de pe ardei iute 3-4 ouă și slăninuță afumată circa 150 […]