ARDEI IUTI IN OTET- reteta fara fierbere. Cum pregatim ardeii iuti pentru a-i conserva in otet. Cei mai buni ardei iuti in otet . Ardei iuti feliati, conservati in otet cu zahar .
Anul acesta am pus altfel ardeii iuti in otet. De obicei ii puneam intregi si faceam o solutie de otet, apa, sare, condimente si zahar pe care o fierbeam si o turnam peste ardeii iuti asezati in borcane. Asa cum spuneam, anul acesta i-am pregatit dupa metoda Liei si mi s-au parut a fi cei mai grozavi ardei iuti in otet. Va recomand sa pregatiti macar doua borcanele, de proba!! Folositi ardei semi-iuti daca nu va plac prea picanti.
ARDEI IUTI IN OTET- INGREDIENTE
ardei iuti,
otet,
sare grunjoasa,
zahar,
ARDEI IUTI IN OTET- PREPARARE
Ardeii iuti se spala bine apoi li se indeparteaza cotoarele si se taie in felii mici. Recomand sa folositi manusi ca sa nu va usture mainile.
Dupa ce au fost taiati in felii, se clatesc in apa rece pentru a se indeparta o parte din seminte. Se lasa la scurs intr-o sita. Se aseaza feliile de ardei in borcane de 350 g, spalate si sterilizate in cuptor.
Peste ardeii din borcan se pune cate o lingura mare de zahar si o lingura mare de sare grunoasa neiodata.
Deasupra se toarna otetul crud din vin de 9 grade pana borcanul se umple cu lichid.
Se infileteaza capacele, se scutura borcanul de cateva ori, apoi se aseaza in camara.
In maxim 2-3 saptamani poti fi consumati.
Sa aveti pofta!!
Comentarii recente
pansy
30/09/2010 at 23:35n-am mai vazut acest fel de a conserva ardeii.as incerca si eu,pentru ca si noua ne plac mult ardeii iuti.
Lory
01/10/2010 at 17:08Pansy eu nu mananc ardei iuti…dar sotul,da 🙂
Cand am fost la Lia ,a mancat ardei iuti conservati astfel…i-a placut atat de mult asa ca i-am preparat si eu…fiindca asta a fost comanda :))
Tii recomand..poti sa faci un borcanel doua de proba.
Am mai facut si in alt mod..tocati in robot pusi cu multa miere si otet…aia ii plac baiatului…nu am facut poze…doar sa scot borcanele din camara 🙂
miha31
22/08/2012 at 13:03si noi punem, doar ca adaugam si ceapa taiata solzi; incercati! merita !
Lory
23/08/2012 at 12:39Multumim de sugestie :*:*
Anonymous
04/09/2012 at 11:53eu i tai felii si pun atata otet cat zahar (la 1 l de otet 1 kg zahar) , il dizolv pe foc si torn cald peste ei in borcane; pare f dulce dar nu e, e f bun :))))
Kitana
Lory
06/09/2012 at 21:37Multumim Kitana:*…e de incercat !!
Bratian Natasa Gabriela
24/10/2021 at 19:09Buna,am respectat reteta tocmai cum scrie dar sunt exagerati de otetiti si sarati ,spun de ardealul bulgăresc va rog sa ma sfătuiți ce pot face si sunt puși de 3 saptamani,de asemeni si miste gogosari pusi in sucul lor propriu si tot la rece si la fel,sarati exagerat ,vavrog sa ma sfatuiti ce pot sa mai fac ?
Anonymous
29/09/2012 at 09:50nu gasesc otet de 9 grade daca pun de 6 grade ce se puate intimpla
Lory
29/09/2012 at 17:05Eu nu am folosit altfel de otet in afara din asta de 9 grade …dar cred ca merge …ardeii iuti nu sunt chiar asa de pretentiosi .
crina gheuca
04/09/2014 at 17:20Nu se intampla nimic eu am pus otet de care am avut in casa
crina gheuca
04/09/2014 at 17:20Da eu ii fac asa de vreo 4 ani la rând si sunt fff estetic.dar si f buni.
adda
23/07/2016 at 12:39unde ai gasit sare neiodata ?
Loredana
23/07/2016 at 18:24La noi, in Barlad , sarea neiodata speciala pentru muraturi se gaseste in toate magazinele de cartier .
Zamă de salată verde cu omletă | Selgros Cauta Pasiunea
23/08/2018 at 07:01[…] cu omletă nici felul doi nu îți mai trebuiește, și dacă mai acresti și cu puțin oțet de pe Ardei iuți în oțet ai un festin pe cinste ca la mama acasă. Ingrediente Zamă de salată verde cu omletă 3 […]