Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otetARDEI IUTI IN OTET- reteta fara fierbere. Cum pregatim ardeii iuti pentru a-i conserva in otet. Cei mai buni ardei iuti in otet . Ardei iuti feliati, conservati in otet cu zahar . 

Anul acesta am pus altfel ardeii iuti in otet. De obicei ii puneam intregi si faceam o solutie de otet, apa, sare, condimente si zahar pe care o fierbeam si o turnam peste ardeii iuti asezati in borcane. Asa cum spuneam, anul acesta i-am pregatit dupa metoda Liei si mi s-au parut a fi cei mai grozavi ardei iuti in otet. Va recomand sa pregatiti macar doua borcanele, de proba!! Folositi ardei semi-iuti daca nu va plac prea picanti.

ARDEI IUTI IN OTET- INGREDIENTE

ardei iuti,
otet,
sare grunjoasa,
zahar,

ARDEI IUTI IN OTET- PREPARARE

Ardeii iuti se spala bine apoi li se indeparteaza cotoarele si se taie in felii mici. Recomand sa folositi manusi ca sa nu va usture mainile.
Ardei iuti in otet
Dupa ce au fost taiati in felii,  se clatesc in apa rece pentru a se indeparta o parte din seminte. Se lasa la scurs intr-o sita. Se aseaza feliile de ardei in borcane de 350 g, spalate si sterilizate in cuptor.

Peste ardeii din borcan se pune cate o lingura mare de zahar si o lingura mare de sare grunoasa neiodata.
Ardei iuti in otet
Deasupra se toarna otetul crud din vin de 9 grade pana borcanul se umple cu lichid.

Se infileteaza capacele, se scutura borcanul de cateva ori, apoi se aseaza in camara.

Ardei iuti in otet

In maxim 2-3 saptamani poti fi consumati.
Sa aveti pofta!!

Comentarii recente

  • pansy

    30/09/2010 at 23:35

    n-am mai vazut acest fel de a conserva ardeii.as incerca si eu,pentru ca si noua ne plac mult ardeii iuti.

  • Lory

    01/10/2010 at 17:08

    Pansy eu nu mananc ardei iuti…dar sotul,da 🙂
    Cand am fost la Lia ,a mancat ardei iuti conservati astfel…i-a placut atat de mult asa ca i-am preparat si eu…fiindca asta a fost comanda :))
    Tii recomand..poti sa faci un borcanel doua de proba.
    Am mai facut si in alt mod..tocati in robot pusi cu multa miere si otet…aia ii plac baiatului…nu am facut poze…doar sa scot borcanele din camara 🙂

  • miha31

    22/08/2012 at 13:03

    si noi punem, doar ca adaugam si ceapa taiata solzi; incercati! merita !

  • Anonymous

    04/09/2012 at 11:53

    eu i tai felii si pun atata otet cat zahar (la 1 l de otet 1 kg zahar) , il dizolv pe foc si torn cald peste ei in borcane; pare f dulce dar nu e, e f bun :))))
    Kitana

    • Lory

      06/09/2012 at 21:37

      Multumim Kitana:*…e de incercat !!

    • Bratian Natasa Gabriela

      24/10/2021 at 19:09

      Buna,am respectat reteta tocmai cum scrie dar sunt exagerati de otetiti si sarati ,spun de ardealul bulgăresc va rog sa ma sfătuiți ce pot face si sunt puși de 3 saptamani,de asemeni si miste gogosari pusi in sucul lor propriu si tot la rece si la fel,sarati exagerat ,vavrog sa ma sfatuiti ce pot sa mai fac ?

  • Anonymous

    29/09/2012 at 09:50

    nu gasesc otet de 9 grade daca pun de 6 grade ce se puate intimpla

    • Lory

      29/09/2012 at 17:05

      Eu nu am folosit altfel de otet in afara din asta de 9 grade …dar cred ca merge …ardeii iuti nu sunt chiar asa de pretentiosi .

    • crina gheuca

      04/09/2014 at 17:20

      Nu se intampla nimic eu am pus otet de care am avut in casa

  • crina gheuca

    04/09/2014 at 17:20

    Da eu ii fac asa de vreo 4 ani la rând si sunt fff estetic.dar si f buni.

  • adda

    23/07/2016 at 12:39

    unde ai gasit sare neiodata ?

  • Zamă de salată verde cu omletă | Selgros Cauta Pasiunea

    23/08/2018 at 07:01

    […] cu omletă nici felul doi nu îți mai trebuiește, și dacă mai acresti și cu puțin oțet de pe Ardei iuți în oțet ai un festin pe cinste ca la mama acasă. Ingrediente Zamă de salată verde cu omletă  3 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram