Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bulion aromat

INGREDIENTE :

Rosii

sare grunjoasa( pentru muraturi),

zahar ,

5 tije frunze telina,

5 ardei grasi,

4 ardei iuti,

2 linguri salicil sau praf conservant,

PREPARARE:

Rosiile le spalam le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii.

Punem sucul rezultat la fiert pe foc mare pana incepe sa fiarba apoi reducem focul la moderat. Eu am avut 40 l suc pe care l-am pus la fiert. Adaugam frunzele de telina, ardeii grasi si ardeii iuti si lasam sa fiarba pana scade 1/4 din toata cantitatea de suc apoi la final punem sare grunjoasa ( atentie sa nu fie iodata) circa 3 maini bune si 1.5 kg zahar ( la cantitatea de 40 l suc de rosii am pus aceasta cantitate de zahar). Mie imi place sa fie mai dulceag bulionul. Lasam sa dea cateva clocote pana se topeste sarea si zaharul adaugam si 2 linguri de salicil (sau praf conservant) si oprim din fiert . Amestecam bine sa se topeasca salicilul ,indepartam frunzele de telina, si ardeii apoi turnam bulionul in sticle , le astupam cu capace si asezam sticlele in dunst uscat ( in paturi ) unde le lasam pana a doua zi . Bulionul e gata pregatit sa fie pus in camara pentru zilele lungi de iarna .

Pofta Buna !

 

Comentarii recente

  • Lavinia

    30/08/2011 at 18:26

    Unde gasesc o masinarie ca a ta? E o comoara la casa omului.
    Multumiri de reteta.

  • Leila

    30/08/2011 at 21:49

    Lavinia , eu am cumparat-o la talcioc . Incearca pe la Real acolo am vazut asemenea masinarie , dar mult mai moderna cu alt design 🙂

  • Mihaela

    17/09/2017 at 19:34

    Buna seara . Poate ne spuneti ce marca e masina si daca sunteti mulțumită de ea. Am incercat tot felul de mașini și m au dezamăgit toate. Mulțumesc

    • Liana Liana

      26/09/2017 at 00:11

      Este o marca no name , ruseasca si sunt foarte multumita de ea. L.am cumparat din targul de vechituri. Am mai cumparat unul din magazin, nou dar nu face fata. La prima folosire a dat coltul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram