Castraveti cornison in otet, conserva de casa. Cum conservam castravetii cornison.Castraveti in otet, Reteta castraveti in otet fara conservanti
Castraveti cornison in otet-Ingrediente
castraveti cornison
otet din vin
sare grunjoasa neiodata
zahar
boabe de mustar
foi de dafin
boabe de piper
morcov
ceapa
hrean
floare de marar
usturoi
Castraveti cornison in otet-Mod de preparare
Intr-un borcan de 800 g se pun cateva rondele de morcov si ceapa, catei de usturoi, o floare de marar, o jumatate foaie de dafin apoi se aseaza castravetii spalati bine.
Se adauga otetul astfel incat sa fie cam de un deget jumatate, o lg de zahar, boabele de mustar si piper, bucatile de hrean si se completeaza cu apa in care am dizolvat sare(o lingura la un litru de apa).Borcanele se capseaza si se pun in tava la cuptor pentru 20 min la foc mediu.
Se scot din cuptor si se aseaza in paturi pana se racesc apoi se pun in camara.
Comentarii recente
Ana Tresor
03/09/2013 at 13:40Cei care nu sunt in tara, au mari probleme sa gaseaca unele ingrediente in strainatate. De ex: eu nu gasesc hrean aici… aveti o alta solutie, pt a inlocuii hreanul?
LoredanaCarp
03/09/2013 at 15:27Ana poti sa nu pui hrean, el are rolul sa intareasca castravetii si da si putin gust .Si eu uneori nu am folosit hrean si tot au iesit buni !!
Cristina
10/07/2015 at 12:09Eu am urmatoarea reteta ( este asemanatoare, dar fara hrean):
pt un borcan de 800 ml:
100 ml otet;
4 lingurite zahar;
1 lingurita si un pic de sare,
4 catei de usturoi;
rondele de ceapa, morcov, marar, cimbru, boabe de mustar.
Se pun castravetii, ceapa, usturoiul, condimentele, zaharul in borcan.
Se toarna cei 100 ml otet si se adauga apa.
Se capseaza si se pun la dunst in cuptor, intr-o tava cu apa.
Se lasa f. putin, pana cand castravetii isi schimba putin culoarea.
Daca pui mana pe capacul borcanului si frige poti sa inchizi focul si ii lasi acolo pana se racesc.
Fac de cativa ani si sunt foarte buni. Nu trebuie hrean.
Am incercat cu otet din vin dar nu stau pe iarna.
Asa ca ii prepar cu otet Regal.( din alcool)
Cristina
10/07/2015 at 12:27Am uitat sa zic de boabe de piper.
Se mai pot pune si boabe de coriandru, ienibahar, frunze de visin.
Si foi de dafin.
Loredana
20/07/2015 at 19:03Multumim de reteta .:*
beligan silvia
17/07/2014 at 18:28de ani de zile pregatesc castravetii cu aceasta reteta si sint f.f.apreciati .o recomand cu toata increderea .sint buni si fara hrean
veronica
05/09/2014 at 00:29Eu nu gasesc marar aici si nici hrean are ceva daca nu pun.
bucatareselevesele
05/09/2014 at 09:10nu are nimic doar gustul nu va fi acelasi 🙂 dar va fi bun si fara 🙂
Gabriela
14/09/2014 at 19:34Eu stiu ca rolul hreanului este de a mentine castravetii tari. Acelasi rezultat il obtii si cu frunse de telina! Succes!