INGREDIENTE:
2 kg castraveti,
1 legatura marar,
2 crengute cimbru,
sare,
apa,
2 felii de paine,
PREPARARE:
Spalam castravetii bine , taiem din capete dupa care ii taiem in patru in asa fel incat taietura nu o facem pana la capat sa ramana castravetele impreuna. Intr-un borcan de 3 litri punem pe fundul acestuia 1 felie de paine , peste asezam mararul si cimbrul(spalate), apoi asezam castravetii crestati frumos unul langa altul si deasupra punem inca o felie de paine.
Punem 2l apa la fiert impreuna cu 3 linguri de sare . Cand apa a dat in clocot o rasturnam asa calda peste castravetii asezati in borcan pana acopera bine castravetii. Acoperim borcanul cu o farfurie mica si o punem la soare .
Se vor mura in 2-3 zile. Cand castravetii au ingalbenit si acrit ,ii punem intr-un alt borcan peste care strecuram zeama din primul borcan si dam la rece . Daca dorim sa ii pastram pentru iarna , atunci punem deasupra un pic de salicil (praf conservant),inchidem borcanul ermetic cu un capac si il punem la camara .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Marcela S.
04/07/2008 at 20:28Castraveti murati in felul asta nu am mai mancat de mult, de cand facea mama mea. Ar trebui sa incerc si eu. Sunt f. gustosi.
Leila
04/07/2008 at 20:37Asa este Marcela , sunt foarte gustosi si se fac repede . Iti multumesc pentru ca ai trecut pe la noi .
Micul
07/07/2008 at 10:42Cat timp a trait bunica mea, toata vara aveam astfel de castraveti.Is atat de buni!!!!
Cand eram mici, ii mancam cu paine proaspata unsa cu untura.Numai ca atunci imi permitea silueta.
Leila
08/07/2008 at 14:29Buna Micul ! ce pofta mi-ai facut cu painea si untura …. Castraveti am dar untura si paine mai incolo voi servi . Te pup si bine ai venit pe la noi .
Mariana
30/09/2009 at 18:44Mie nu-mi plac aproape deloc castravetii in otet, motiv pentru care eu asa ii murez pentru iarna. Sunt grozavi, au gust bun, nu fac arsuri la stomac, etc. Daca stau si ma gandesc un pic, in casa noastra din totdeauna asa au fost pusi castravetii pentru iarna.
Va vizitez deseori blogul, m-am inspirat din retetele postate…
Bafta si spor la muncile toamnei!
ghiocel07
18/06/2012 at 14:04Vai ce buni sunt….Si eu fac.
eluta
19/06/2013 at 09:53sunt grozavi ! au o aroma deosebita mai ales daca se pune marar si cimbru..tata,fie iertat , avea o reteta a lui ..ii punea sub tufele de vie sa stea la rece..erau nemaipomeniti vara dupa o zi torida ,serviti la felul 2
LoredanaCarp
19/06/2013 at 18:27Eluta si mama tot sub butucul de vie din fata casei punea borcanul cu castraveti 🙂 Buni mai erau!!
flashlightmaster
30/07/2013 at 11:12pe langa ca sant gustosi , mai sant si ……… fara E-uri