Daca e ceva ce pregatesc cu placere, e aceasta reteta de castraveti in otet pe care o fac an de an.
Nu am dat gres cu ea niciodata, ies foarte gustosi, crocanti si se pastreaza foarte bine in camara chiar si 2 ani. Cantitatea de otet si condimentele folosite fac ca zeama sa aiba un gust tare placut.
Eu intotdeauna ii conserv in borcane de 800g, perfecte pentru aceasta conserva, asa ca o sa dau cantitatile pentru un borcan, urmand ca voi sa le multiplicati in functie de cate borcane doriti sa pregatiti.
Dupa cum se vede, reteta e in site din 2008 si fiindca la momentul in care am postat-o nu am avut poze pe masura, m-am gandit ca merita sa ii atasez poze noi.
Daca va plac castravetii in otet atunci va recomand sa o incercati!! Daca sunteti sceptici in a incerca o reteta noua, faceti doar 2-3 borcane si daca va plac mariti cantitatea in anul viitor!!
Mai jos va las inca doua retete de conserve ce mie nu imi lipsesc din camara !!
Castraveti in otet- Ingrediente
- Pentru un borcan de 800 g
- 6-7 castraveti (in functie de marimea lor)
- 50 ml otet de vin 9 grade
- 4 rondele morcov
- 2 rondele ceapa
- 1 lingurita boabe de piper
- 2 lingurite boabe de mustar
- o floare de marar uscata
- 1 lingura zahar
- 1/2 frunza de dafin
- 2 catei de usturoi felii
- 2 rondele ardei iute(optional)
- 300 ml solutie de apa rece cu sare( 1 lingura de sare grunjoasa neiodata/ 1 litru apa)
- 2 fasii subtiri de hrean(optional)
Cum pregatim conserva de castraveti in otet
Borcanele si capacele se spala bine cu apa calda si detergent, se clatesc si se pun la sterilizat in cuptor la 150 gradeC pentru 20 min. apoi se lasa sa se raceasca inainte de a fi folosite.
Castravetii se spala si se lasa sa se scurga bine.
In fiecare borcan se pun cate 4 rondele subtiri de morcov, 2 rondele de ceapa si o floare sau bete de marar uscat apoi se aseaza castravetii in picioare cu partea coditei in sus.
Puteti pune si doua fasii de hrean, are rol de conservant. In ultimii ani nu am mai pus si reteta nu a suferit schimbari, poate doar de gust, un pic.
Se adauga 50 ml de otet, piperul boabe, mustarul boabe, usturoiul, ardeiul iute, frunza de dafin si o lingura de zahar.
La final se adauga solutia de apa cu sare, se infileteaza capacele foarte bine si se aseaza in tava de la cuptor.
Se introduce tava cu borcane in cuptorul rece, se da drumul la cuptor si din momentul in care cuptorul a atins temperatura de 160 grade C se tin 30 de min.
Se opreste cuptorul si se lasa borcanele acolo pana la racirea completa. Daca nu pot fi lasate in cuptor, atunci se scot si se acopera cu o patura pentru ca racirea sa se faca treptat.
Se aseaza in camara si sunt gata de consumat cam dupa 2-3 saptamani.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
roxana.m.
26/09/2008 at 09:51felicitari,blogul vostru e o adevarata carte de bucate cu de toate pentru toti.
Lulu
22/08/2012 at 13:11Tot la fel fac si eu castravetii si intradevar sunt minunati
pup si o zi buna!!
Lory
23/08/2012 at 12:12:*:*
Iuliana
22/08/2012 at 13:41Mai ,cand spun ca sunteti nemaipomenite ,asa sunteti ! Din experienta voastra ne impartasiti si noua ;demonstreaza ca nu sunteti egoiste si aveti un suflet MARE ,pentru care va multumim !
Lory
23/08/2012 at 12:11Multumim Iuliana :*:*
Anonymous
23/08/2012 at 11:58si totusi nu inteleg ce ingrediente se pun la un borcan de 800gr.
Lory
23/08/2012 at 12:11Eu zic sa mai citesti o data reteta …spune destul de clar acolo
Anonymous
02/10/2012 at 11:05lg este lingurita s-au lingura ?
Lory
02/10/2012 at 19:21lg este lingura mare de ciorba 🙂
VERGINICA DINU
27/07/2015 at 15:10SI EU II FAC LA FEL DOAR CA LA UN BORCAN DE 800GR PUN O LINGURITA DE SARE SI O LINGURA DE ZAHAR!!!
Loredana
27/07/2015 at 15:19Diferenta e ca eu pregatesc apa cu sare separat 1 lingura /litru de apa si o torn in borcane la final dupa ce am completat cu zahar si celelalte condimente.
Ana
03/08/2015 at 01:04Am facut ieri cateva borcane conform retetei si sunt foarte curioasa cum au iesit. Cat timp trebuie sa le las la „murat” pana sa gust?
Loredana
06/08/2015 at 13:40Cam dupa o saptamana sunt buni de mancat