Pentru acest Compot de Capsuni nu va dau o reteta cu cantitati fixe de capsuni, zahar si apa deoarece am conservat capsunile in borcane dupa cum ii culegeam din gradina asa ca am sa va povestesc cum prepar eu siropul pe care il folosesc de ani buni… . De preferat va recomand sa folositi pentru Compot, capsuni mai marunte deoarece ele se aseaza mai bine in borcane si incap mai multe. Hai sa vedem cum am conservat capsunile….
Ingrediente Compot de Capsuni :
Capsuni
zahar
apa
1 varf de cutit conservant( salicil sau praf conservant) pe fiecare borcan
Preparare Compot de Capsuni :
Curatam capsunile de codite, ii spalam in mai multe ape si le lasam la scurs. Se aseaza in borcane deasupra presaram cate 1 varf de cutit de praf conservant sau salicil (se poate si fara conservant daca doriti, dar eu nu ma risc asa ca am folosit putin dupa cum am spus ! ) si ne apucam sa pregatim siropul pentru compot. La 150 ml apa am pus 50 g zahar (pentru un borcanas de 300 ml).
Intr-o cratita punem apa si zaharul necesar in functie de cate borcane umplute cu capsuni obtinem la final si punem la fiert pentru circa 5 minute de cand incepe sa clocoteasca siropul. In fiecare borcan punem siropul fierbinte, inchidem borcanele cu capace, le rasturnam cu capul in jos si le asezam la dunst uscat pana a doua zi cand se vor raci. De acum incolo le putem aseza frumos in camara in asteptarea iernii …