Compot de cirese
Imi place ca in camara mea sa am tot felul de conserve pregatite in casa.
Compotul de cirese este nelipsit alaturi de compotul de piersici, dulceata de capsuni, dulceata de nuci verzi sau dulceata de gutui.
Este o reteta simpla, fara conservanti sau alte adaosuri, este gustos si aromat!!
Merita sa il incercati!!
Ingrediente pentru compotul de cirese
Cantitati pentru un borcan de 800gr
- cirese cat sa se umple borcanul pe 3/4
- 3 linguri de zahar sau dupa gust
- apa rece
Ca sa obtineti un compot de calitate trebuie sa folositi cirese sanatoase si coapte.
Compot de cirese- Mod de preparare
Ciresele spalate se pun in borcan si se se adauga cele 3 linguri de zahar sau mai putin daca doriti sa fie mai putin dulce.
Se completeaza cu apa rece si se infileteaza capacul cat mai strans.
Se invelesc borcanele in hartie sau prosoape de bucatarie si se aseaza in oala in care s-a pus un prosopel.
Se adauga apa rece pana aproape de capace (atentie, sa nu treaca peste capace ) si se pun la fiert timp de 30 min din momentul in care apa din vas incepe sa fiarba.
Se lasa sa se raceasca in vasul in care au fost fierte sau pot fi scoase imediat, cu grija, si se invelesc in paturi groase. Se lasa acolo pana la racirea completa. Daca dupa racire pe fundul borcanului se mai vad urme de zahar nu trebuie sa va panicati, el se va topi in timp.
Acest compot de cirese poate sa tina pana la 2 ani daca este pastrat in camara intunecoasa si bine aerisita.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Anonymous
15/05/2011 at 21:12o sa incerc sa fac si eu compotul de cirese sa vad daca imi iese. mi s-a parut destul de interesant.
Lory
27/06/2011 at 13:35Iese garantat 🙂 asa il fac de 20 ani si de fiecare data a fost goarte bun!!
Sisters'Kitchen
22/06/2012 at 11:48Super si ce simplu este!O sa incercam si noi:)
Lory
22/06/2012 at 13:47Fetelor e foarte simplu si bun :)zaharul il puteti doza in functie de preferinte .Se poate folosi si zahar brun 🙂
Sa aveti spor!!!
Anonymous
22/06/2012 at 11:54Buna dar conservant nu punet
Lory
22/06/2012 at 13:48Eu nu pun conservant !!Si garantez ca va tine peste iarna 🙂
Anonymous
22/06/2012 at 11:57Anonimule1…ce e asa interesant la un compot?!?
Lory
22/06/2012 at 13:49I s-a parut modul de pregatire interesant .Se poate pregati in foarte multe moduri 🙂
Rocsy Ciobanu
22/06/2012 at 12:08Foarte bun atat iarna cat si vara!
Lory
22/06/2012 at 13:50Ai dreptate Rocsy 🙂 si e asa de buuuun!!
Gratiela
22/06/2012 at 19:21Borcanele se pun intr-un vas ( oala,cratita ) gol introdus intr-altul in care fierbe apa ? In cuptor sau pe aragaz ?
Lory
22/06/2012 at 21:24Gratiela eu ieri am facut asa : pe fundul oalei am pus un prosopel de bucatarie am asezat borcanele(fara sa le mai invelesc in hartie sau prosopele) apoi am turnat apa pana ce a ajuns aproape de capac .Le-am pus la fiert iar cand a inceput sa fiarba am dat un pic flacara la mai mic si le-am fiert 30 de min.Nu se fierb pe baie de apa .La cuptor NU le-am fiert niciodata.
anca
18/09/2012 at 02:55as vrea sa fac compot de struguri.m-ar interesa o reteta,daca ma poti ajuta.
Lory
20/09/2012 at 21:33Anca poti pune exact dupa aceasta metoda …zaharul il poti pune dupa gustul tau …dar e ok 3 lg si pentru struguri