Pentru prepararea acestui compot de piersici foarte gustos aveti nevoie de urmatoarele cantitati
pentru un borcan de 800gr:
piersici 3-4 buc
zahar 3 lg
apa cat cuprinde
Se aleg piersici mai tari pe care le taiem felii si le asezam in borcane spalate si sterilizate in cuptor.
Peste ele se adauga 3 lg de zahar sau mai putin daca nu vreti sa fie prea dulce.
Infiletam capacele foarte bine si le fierbem la bain marine la foc potrivit
timp de 30 min din momentul in care apa din oala incepe sa fiarba.
Dupa ce au fiert se scot si se aseaza in paturi pana ce se racesc.
E un compot foarte delicios care merita facut.
Comentarii recente
Anonymous
30/08/2011 at 08:30bun….foarte bun…iami;)
Anonymous
21/08/2012 at 11:08si daca ii mai adaugi un pic de vanilie si sare de lamaie o sa fie si mai si……….., incearca , nu o sa iti para rau.