Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate

Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate


Cum am intrat in posesia unui aparat de deshidratat a trebuit sa il incerc caci eram foarte curioasa de ce stie sa faca. Asa am pregatit acest Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate.

Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate

Pentru deshidratare am folosit aparatul Deshidrator HFD-K380SSBK de la Heinner de care sunt foarte multumita. Iata cateva date despre acest aparat.

Deshidratare fructe si legume;
Afisaj LED cu comanda electronica;
Tavi din otel inoxidabil;
Capacitate: 18.5L;
Temperatura: 35-70 °C;
Temporizator: 30 min. – 19,30 h;
Protectie la supraincalzire;
Inaltime tavi reglabila;
Putere: 320-380W;
Insertii din inox.

In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in format video

Puteti folosi acest condiment la urmatoarele preparate si nu numai.

Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate – Ingrediente

500 g ciuperci champignon
500 g ciuperci brune
5-6 ardei iuti taiati fasii
5-6 bucati ceapa
se pot folosi si alte tipuri de ciuperci sau alte combinatii de legume

Puteti pregati cu acest aparat chiar si Vegeta de casa dupa reteta de mai jos.

Preparare

Ciupercile bine curatate se taie felii cat mai subtiri si uniforme. Ardeii iuti se vor taia fasii si vom indeparta cotorul cu seminte. Ceapa se taie rondele cat mai subtiri.

deshidrator

Legumele astfel pregatite se vor pune pe tavitele de uscare ale aparatului in asa fel incat sa nu fie suprapuse.

feliere

Vom porni aparatul si vom seta timpul pentru deshidratare, in cazul meu a fost de 8 ore si temperatura de 70 grade Celsius.

Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate

Cand aparatul termina emite un semnal sonor ce ne avertizeaza ca si-a facut treaba. Punem intr-un vas toate legumele deshidratate si le amestecam.

deshidrator

Se pun legumele intr-un robot de bucatarie si le maruntim cat de fin vrem sa fie condimentul. Eu l-am lasat cu mici bucatele prin el deci nu foarte fin.

Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate

Punem compozitia rezultata in recipiente ce se inchid ermetic si le putem folosi la diferite mancaruri, fripturi sau la omlete chiar pentru a da un plus de savoare preparatelor noastre.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram