In fiecare an pregatesc doua tipuri de Conserva de Fasole Verde, pe aceasta si pe cea cu verdeturi si rosii care este preferata unora din casa si nu se poate sa nu avem cateva borcane si din acest fel.
Va recomand sa cititi si reteta de Fasole Verde la Borcan (cea cu verdeturi… este o reteta deosebita si se poate incropi usor o supa, ciorba sau mancare de fasole verde daca o conservati in acest fel.)
Ingrediente Conserva de Fasole Verde :
5 kg fasole verde
5-6 l apa
20 g sare pentru fiecare litru de apa (folosim sare fara iod)
Preparare Conserva de Fasole Verde :
Curatam fasolea verde, o rupem bucati, o spalam in doua, trei randuri cu apa rece. Apa o punem la fiert impreuna cu sarea. La fiecare litru de apa punem 20 g de sare. Cand apa clocoteste punem fasolea spalata si o lasam la fiert timp de 10 minute de la primul clocot. Ele nu trebuie sa fie complet fierte ci sa ramana crocante putin.
Se scot si se pun in borcanele spalate. Umplem borcanele cu apa in care a fiert fasolea. Inchidem cu capace borcanele si le asezam in baie de apa la sterilizat pentru 25 de minute.
Cronometram cele 25 de minute din momentul in care apa a dat in clocot. Scoatem borcanele din apa fierbinte si le asezam intre paturi la dunst uscat pana a doua zi cand borcanele sunt complet reci. De acum nu ne mai ramane decat sa asezam borcanele in camara in asteptarea iernii.
Nota : Se poate folosi si conservant daca doriti, dar nu este necesar. Mama punea peste fasole 1 varf de cutit de salicil (sau 1 tb de aspirina sfarmata) in fiecare borcan, umplea borcanele cu apa in care a fiert fasolea verde si apoi o punea la sterilizat in baie de apa si la final intre paturi, la dunst uscat.
Comentarii recente
Elena
06/07/2017 at 11:31eu pun fasolea cruda in borcan fara sare, doar cu aspirina deasupra si apa. o fierb 20 minute in dunst si atat. Se pastreaza ca prospata,
Hasegan Elisabeta
21/07/2018 at 17:39In fiecare borcan o tableta de aspirina?
Liana Liana
22/11/2018 at 21:41da