Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Conservarea Tarhonului






Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati .

1. Se spala bine crengutele de tarhon , se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza.

2. Se spala , se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator.

A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda conservarii cu otet pastrandu-si foarte bine aroma. Bine ar fi sa il conservam primavara cand mladitele sunt tinere , dar … e primit si toamna .
Sa trecem la procedeul deloc complicat . Spalam crengutele de tarhon, rupem frunzele si le tocam nu foarte marunt . Asezam frunzele intr-un borcan si peste turnam otet cat sa acopere bine frunzele. Capsam borcanul si il punem la pastrat. Astfel tarhonul se conserva ani de zile , iar daca otetul scade se poate completa.
Sare nu adaugam caci inchide frunzele de tarhon la culoare.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram