Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati .
1. Se spala bine crengutele de tarhon , se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza.
2. Se spala , se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator.
A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda conservarii cu otet pastrandu-si foarte bine aroma. Bine ar fi sa il conservam primavara cand mladitele sunt tinere , dar … e primit si toamna .
Sa trecem la procedeul deloc complicat . Spalam crengutele de tarhon, rupem frunzele si le tocam nu foarte marunt . Asezam frunzele intr-un borcan si peste turnam otet cat sa acopere bine frunzele. Capsam borcanul si il punem la pastrat. Astfel tarhonul se conserva ani de zile , iar daca otetul scade se poate completa.
Sare nu adaugam caci inchide frunzele de tarhon la culoare.
Comentarii recente
viorel
17/07/2012 at 22:26asa il fac si eu ,este excelent cu ciorba de fasole sau de vacuta