Dulceata de caise intregi rapida
Anul acesta am trecut la aceasta reteta de Dulceata de caise. Nu am prea avut timp sa stau mult pe langa aragaz si am ales aceasta varianta de a o prepara. Avem si alte retete cu dulceata de caise va recomandam sa rasfoiti sectiunea cu Dulceturi si compoturi. Poate va intereseaza si reteta Dulceata de Caise la Rece.
Ingrediente Dulceata de caise intregi rapida
10 kg caise
1.5 kg zahar
2 lamai
3 plicuri Gelfix 3:1
(1 lingurita salicil optional)
Preparare Dulceata de caise intregi rapida
Caisele se spala, se desfac si indepartam samburii fara sa ii aruncam caci putem prepara mai tarziu din ei un delicios Lichior Amarretto. Caisele se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana scade toata zeama de pe ele si devine groasa(acest procedeu dureaza circa 60 minute).
Dupa ce s-a ingrosat adaugam 1 kg zahar si sucul proaspat stors de la 2 lamai. Fierbem 5 minute dupa care adaugam restul de zahar in care am pus si Gelfixul. Lasam sa fiarba 3 minute dupa care oprim focul si adaugam salicilul (ESTE OPTIUNEA FIECARUIA DACA PUNE SAU NU SALICIL , eu am pus!!!). Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se aseaza in camara.