Dulceata de Capsuni cu Ardei Iute este una din preferatele mele de acum incolo. Putin picant, dulce si totodata acrisor aceasta dulceata de capsuni dupa parerea mea este cu totul deosebita. Am pornit de la reteta de Dulceata de Capsuni cu Sampanie si am ajuns la aceasta reteta pe care o recomand sa o incercati cat timp mai aveti la dispozitie capsuni… Sper sa va fie pe plac si sa reveniti cu impresii.
Ingrediente Dulceata de Capsuni cu Ardei Iute :
1 kg capsuni
300 ml vin Rose (am folosit un Caloian Rose de la Crama Oprisor)
2-3 ardei chili uscati
15 g ghimbir proaspat
1 kg zahar gelifiant
1/2 lingurita salicil (sau 1 lingurita praf conservant)
Preparare Dulceata de Capsuni cu Ardei Iute :
Spalam capsunile, le scurgem si indepartam coditele dupa care le taiem felii. Ghimbirul curatat se da pe razatoarea fina. Capsunile taiate se aseaza intr-un vas mai mare, adaugam vinul, zaharul gelifiant, ghimbirul ras si faramitam intre degete ardeii chili in compozitia de capsuni. Fierbem dulceata de capsuni exact 7 minute de cand da in clocot. Amestecati mereu si aveti grija sa nu dea in foc dulceata. Dupa ce a fiert 7 minute luam deoparte cratita, oala de pe foc si adaugam 1/2 lingurita salicil(sau praf conservant dar se poate renunta la conservant daca nu doriti sa folositi ). Amestecam pana se dizolva salicilul, turnam dulceata in borcane, le capsam cu capacele si le intoarcem pentru 5 minute cu gura in jos. Dupa cele 5 minute le intoarcem din nou si le asezam intre paturi la dunst uscat pana a doua zi.
Comentarii recente
Ionescu Alina
18/05/2018 at 11:32Buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca dulceata facuta cu zahar gelifiant rezista in timp in camara sau trebuie tinuta la frigider si consumata cat mai repede??….Multumesc frumos si felicitari pentru blog …este foarte bine organizat, iar retetele sunt precise si extrem de detaliate!!
Liana Liana
22/11/2018 at 21:47Rezista chiar foarte bine in camara.