Dulceata de Capsuni cu Sampanie va garantez ca este o delicatesa. Daca preparati Dulceata de Capsuni cu Sampanie sunt sigura ca veti renunta la reteta clasica. Sampania se poate inlocui cu un vin alb sau rose, demi sec sau demi dulce. Urmatoarea tura care va fi in curand pusa in aplicare voi folosi un vin rose … Pana atunci eu va doresc mult spor la gatit !
Ingrediente Dulceata de Capsuni cu Sampanie:
750 capsuni
250 ml sampanie demidulce (putem folosi chiar si sampanie Demi Sec)
1 kg zahar gelifiant Margaritar
Preparare Dulceata de Capsuni cu Sampanie:
Curatam capsunile de codite,le spalam si le lasam la scurs dupa care le taiem felii. Le punem intr-o cratita cu sampania si zaharul gelifiant si le punem la foc. Le lasam sa fiarba la foc mare timp de 3 minute de cand incepe sa dea in clocot. Aveti grija, nu plecati de langa cratita caci la inceput face multa spuma si riscati sa va dea pe langa… .
Amestecati continuu in cratita pe parcusul a celor 3 minute cat fierbeti dulceata de capsuni. Luati de pe foc, turnati in borcanele dulceata, capsati cu capace si rasturnati borcanele pentru 5 minute cu capacul in jos. Dupa ce au trecut cele 5 minute le intoarceti, le asezati in dunst uscat (intre paturi), pana a doua zi.
Nota : Daca nu aveti la indemana zahar gelifiant, puteti folosi zaharul tos si gelatina. Gelatina se va pune in dulceata chiar la final dupa ce am luat dulceata de capsuni de pe foc. Puneti gelatina (mai exact la cantitatile de mai sus date folosim circa 25g-30 g) la inmuiat in circa 100 ml vin sau apa rece apoi incalziti usor fara sa fierbeti dupa care turnati la dulceata de capsuni luata de pe foc si amestecati pana se incorporeaza. De aici procedati la fel ca in cele descrise mai sus in reteta.
Sa aveti Spor !!!!!!
Comentarii recente
Andreea
30/05/2013 at 09:53Arata si suna f apetisant!
Se pot pune doar 500g de zahar? Ar trebui sa mai modific ceva daca pun 1/2 de kg de zahar?
Iancu Lubita
30/05/2013 at 17:35Waw,ce frumos arata!!am sa fac si eu ca-i foarte simplu de facut!!
Pup fetele!!
LoredanaCarp
02/06/2013 at 19:21Sa ai spor, Lulu :*